• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2022

18:19

SKANDAL! Kremlj izdao ruski narod! Iznenada odlučeno da se vojska povuče iz Hersona!!!

Tanjug/AP

Vesti

SKANDAL! Kremlj izdao ruski narod! Iznenada odlučeno da se vojska povuče iz Hersona!!!

Podeli vest

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je na sastanku sa generalom Sergejem Surovikinim, komandantom združenih snaga u zoni specijalne vojne operacije, da vojska treba da se povuče na levu obalu Dnjepra

Rusija će povući trupe iz ključnog ukrajinskog grada Hersona, jedinog regionalnog centra koji su zauzeli od početka invazije, piše BBC.

Ruska odluka usledila je nakon višenedeljnog ukrajinskog napredovanja prema gradu i nastojanja Rusije da evakuiše više od 100.000 stanovnika Hersona.

Kako prenosi "Kijev independent", ruski ministar odbrane Sergej Šojgu odobrio je povlačenje.

"Pobrinite se da svi civili koji žele mogu da odu. Nastavite povlačenje trupa i preduzmite sve mere da se omogući bezbedno prebacivanje ljudstva, naoružanja i opreme preko reke Dnjepar“, poručio je Šojgu Surovikinu na komandnom mestu ruske vojske.

General Sergej Vladimirovič Surovikin, komandant Združenih snaga Rusije u Ukrajini, rekao je da bi bilo svrsishodno organizovati odbranu duž leve obale reke Dnjepar u pravcu Hersona.

Prema rečima generala Surovikina, ukrajinske snage izvode napade na organe lokalne samouprave, škole, bolnice i druge društvene objekte, na civile koji se evakuišu na drugu obalu Dnjepra, kao i na punktove za davanje humanitarne pomoći.

"Herson i susedna naselja ne mogu u potpunosti da se snabdevaju i funkcionišu, životi ljudi su stalno u opasnosti“ - rekao je Surovikin.

Ruska vojska je u pojedinim pravcima obnovila ofanzivna dejstva, a aktivnim dejstvima ruske vojske sprečila su pokušaje napredovanja Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Kupjanska i Krasnog Limana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kaligus

pre 1 godinu

Kakav crni skandal, skandal je da su rusi stoka korumpirana i to što su napali Ukrajinu! SLAVA UKRAJINI! A rusi ko i srbi, na traktore bato!

Miro

pre 1 godinu

Na traktore kažeš? I to je bolje nego ga primati tamo gde ga vi i od koga primate

Dimitrije

pre 1 godinu

Stoko bezobrazna! Ne znam ko ti je objavio komentar idiote ustaški

Mapko

pre 1 godinu

Vidim da INFORMER daje mogucnost otvorenim ustasama da salju svoje prljave i nacisticke komentare, kada informer nista ne preduzima da zabrani takve ustaske komentare a ovde se glorifikuje ustaski genocid i ustasko etnicno ciscenje nad Srbima, onda se pitam gde li je nestao moderator komentarima ? Ili se moderator slaze sa komentarima pa ih pusta slobodno ? Sramota da INFORMER dopusta ustasama da komentarisu.

Marko

pre 1 godinu

Sojgu je izdao naredbu za povlacenje a Surovokin izjavio da je"..odluka teska ali se povlacimo iz Hersona na drugu stranu Dnjepra da spasimo vojsku..." Izgleda i smrt u "saobracajki" Kirila Stremousova ima veze sa ovim....

Rade

pre 1 godinu

Šta bre lupate gluposti, ko je koga izdao, šta vi znate o strategiji ratovanja. Kremlj izdao ruski narod, da li ste bre vi normalni. Pišete gluposti, hoćete da nas posvađate sa Rusima....Uzmite se malo u pamet ! ! ! ! !

Normalac

pre 1 godinu

Jeste, jeste, u pravu si, biće da je ovo varka ruske vojske "da izvuku ukrajince na čistinu pa da ih potamane" , kao što od početka kontraofanzive komentarišu bajni "stručnjaci" na tv Hapy! Ahahahahaha...

podvili repove

pre 1 godinu

Hahahahah, podvili repove komunjare!!! A toliko ste penili i ocekivali da ce da osvoje i UK, samo da krenu. Kad, ono, krenuli - ali kucama! Hahahahah!!!!

Onaj

pre 1 godinu

..ko se bude našao u Hersonu - plivaće, jer brana se ruši... kladim se da ni Ukropi neće ući.

oratorium

pre 1 godinu

Izgleda da će i Moskva raditi isto kao i braća beogradska - uvuku narod u rat i onda trguju narodovom kožom. 200.000 rezervista čekaju da se uvedu u ratna dejstva, a vojno rukovodstvo kapitulira. Sa tako genijalnom taktikom ćemo uskoro imati samo još beogradski i moskovski pašaluk.

Joker

pre 1 godinu

Pa šta reći,Braća Rusi ozbiljno gube rat,kao od Japana,kao od Finske kao u Afganistanu ...

Vejo

pre 1 godinu

Jebo vas Dragan J Vučićević u usta lažljiva.Skandal je koliki ste vi dupelisci.

Peki

pre 1 godinu

Ajde sklanjajte vise Putina sa vlasti, napustite ukrajinu, pokajte se za invaziju i pocnite raditi na novoj i demokratskoj rusiji. Inace necete biti ni u rangu zemalja treceg sveta.

ISTINA

pre 1 godinu

Boze sramote,to je svetska sila koja ce i nas braniti.Smesno i tragicno,trebamo se pod hitno otrezniti!!!!

Dimitrije

pre 1 godinu

Jeste a samo idoiti mogu da veruju da se odluke štabova u ratu predaju novinarima i da kojekakvi tabloidi raspravljaju o vojnoj taktici

Marko

pre 1 godinu

NIKO NIJE IZDAO RUSKI NAROD NAREDJENO DA SE VOJSKA POVUCE,ZATOM CE DA RADE KINZALI PO UKRAJINSKIM TRUPAMA,NOVINARI KAO NOVINARI PLACENI DA PISU LAZI I SIRE NEGATIVNE ENERGIJE U SVETU..RUSIJA NECE DALJE ZA SADA OD DNJEPRA.UKRAJINSKA TERITORIJA OSTALA PRIPADA EVROPI POLJSKOJ I KO ZNA KOME JOS...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija