08.01.2023.

13:58

Foto: Printscreen Twitter

Planeta

RUSKA ODMAZDA ZA MAKEJEVKU! Masovni raketni napad na BAZU U KRAMATORSKU, Kijev pretrpeo STRAVIČNE gubitke, ubijeno STOTINE VOJNIKA?!

Komanda Zajedničke grupe ruskih snaga izvela je operaciju odmazde kao odgovor na napad kijevskog režima na punkt privremenog razmeštanja ruskog vojnog osoblja u Makejevki, saopštilo je Ministarstvo odbrane .

Oni su objasnili da je u protekla 24 sata izviđačka oprema otkrila baze ukrajinskih militanata u gradu Kramatorsku. U domu broj 28 bilo je više od 700 boraca Oružanih snaga Ukrajine, a u domu broj 47 preko 600 boraca.

„Kao rezultat masovnog raketnog napada na ove tačke privremenog razmeštanja jedinica Oružanih snaga Ukrajine, poginulo je više od 600 ukrajinskih vojnika“, navodi se u izveštaju.

Ukrajinska artiljerija je 1. januara u 00.01 po moskovskom vremenu ispalila šest raketa HIMARS na privremenu bazu jedne od ruskih vojnih jedinica u oblasti Makejevke

Četiri rakete sa visokoeksplozivnom bojevom glavom pogodile su zgradu u kojoj su bili stacionirani ruski vojnici. Poginulo je 89 ljudi, a među poginulima je i zamenik komandanta puka potpukovnik Bačurin, izjavio je prvi zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Sevrjukov.