25.01.2023.

13:18

Foto: Reuters

Planeta

POČELO JE! Ukrajinci dovukli OGROMNU SILU u ZAPOROŽJE, Rusi UŽURBANO spremaju ODBRANU, Kijev KREĆE u MASOVNU KONTRAOFANZIVU?!

Ukrajinska vojska priprema kontranapad u zaporoškom pravcu, uočeno je gomilanje protivničkih snaga u oblasti grada Zaporožja, do 40.000 ljudi, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora Zaporoške oblasti Evgenije Balicki.

„Vreme je da se zabrinemo. Jasna nam je situacija i pripremamo se da dočekamo nezvane goste. U blizini Zaporožja je velika grupacija, koju čine razne jedinice, oko 40.000 vojnika“, rekao je Balicki za televizijski kanal „Rusija 24“

Ranije je Balicki izjavio da ruska armija napreduje u sektoru Zaporožja ne tako brzo, ali efikasno i sa najmanjim gubicima.

Prvo su probijeni položaji ukrajinskih snaga na liniji od oko 30 km, zatim je proces nastavljen, a dubina napredovanja ruske armije kretala se od nekoliko stotina metara do 8 kilometara.

Nakon što su probijeni prvi ešaloni odbrane Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja, ukrajinske trupe ne samo da su promenile položaje, već su i bukvalno pobegle, izjavio je član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

"Neprijatelj nije samo napustio svoje položaje i prešao na drugu i treću liniju, već je jednostavno pobegao u naredna naselja. Trčali su tako brzo da su one male grupe izviđača koje su izlazile u izviđanje u borbi bile prinuđene da hitno zatraže pojačanje. Zato što je sa tako malim brojem ljudi bilo teško zatvoriti velike delove fronta“, objasnio je Rogov.