• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator/pravda/sputnik

20.01.2023

20:42

PUCA FRONT U ZAPOROŽJU! Ruski JURIŠ razbio pozicije KIJEVA, naselja REDOM padaju, REŽIM Zelenskog u panici - ODBRANA SE RASPADA?!

Reuters/AP/Google Earth/Fotomontaža

Vesti

PUCA FRONT U ZAPOROŽJU! Ruski JURIŠ razbio pozicije KIJEVA, naselja REDOM padaju, REŽIM Zelenskog u panici - ODBRANA SE RASPADA?!

Podeli vest

​Uspešnim dejstvima Oružanih snaga Rusije na zaporoškom pravcu oslobođeno je naselje Lobkove i uništen hangar sa naoružanjem i vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

„U zaporoškom pravcu uspešnim ofanzivnim dejstvima jedinica Istočnog vojnog okruga oslobođeno je naselje Lobkove. Uništen je hangar sa naoružanjem i vojnom opremom Oružanih snaga Ukrajine u oblasti naselja Kamianske“, ​​navodi se u saopštenju Ministarstva.

Brojni ruski Telegram kanali izveštavaju da pored Lobkova, ruske trupe zauzimaju visine u pravcu Orehova, Guljajpolja i Kamianski. Zbog toga je nekoliko naselja u blizini Orehova bilo pod jakim artiljerijskim napadaima Oružanih snaga Ruske Federacije, piše Politnavigator.

Rusi imaju nadmoć na frontu zbog prebacivanja ukrajinskih trupa u Bahmut

Vladimir Rogov, predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ i član glavnog administrativnog odbora regionam, izjavio je za Sputnjik da je praktično na celoj liniji razdvajanja u Zaporoškoj oblasti došlo do intenziviranja borbi. Prema njegovim rečima, u odnosu na jesen prošle godine, veoma su opali moral i borbeni duh ukrajinske vojske.

Rogov je takođe naglasio da su na zaporoškom delu linije fronta učestali slučajevi prelaska pripadnika ukrajinskih odreda teritorijalne odbrane na stranu Rusije.

On smatra da ruske snage imaju prednost na ovom delu fronta zbog prebacivanja ukrajinskih trupa iz ovog pravca u Donbas, kako bi ojačali odbranu Bahmuta.

„Zauzimanje Lobkova u pravcu Zaporožja donekle pogoršava situaciju za Oružane snage Ukrajine u oblasti naselja Kamianske. Razlozi za gubitak ovog mesta i niza drugih položaja su udaljavanje dela brigada sa pravca zbog odbrane fronta kod Bahmuta, Soledara i Marinke. Tek sada je front ovde počeo da puca“, napisao je Rožin na svom Telegram kanalu.

Nastavlja se aktivno granatiranje ukrajinskih položaja

Rogov izveštava da se u Zaporožju odvija aktivno granatiranje neprijateljskih položaja.

„Režim Zelenskog je izbrojao 224 napada. Ovo je rekord na našoj liniji kontakta. Najaktivnije akcije se odvijaju na području grada Orehova“, rekao je Rogov.

On je objasnio da je se selo Lobkove nalazi na strateškoj visni, koja omogućava ruskim snagama da spreče ukrajince da brzo prenesu ljudstvo i municiju sa vojnom opremom.

Naglasio je da su četiri naselja pod jasnom operativnom kontrolom Oružanih snaga Ruske Federacije.

"Zaporoški front je sada na ivici kolapsa. Režim Zelenskog to oseća, pa je dato hitno naređenje da se prebace nove jedinice kako se front ne bi raspao", objasnio je Rogov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zukov

pre 1 godinu

Ukrajinci izgleda ipak drze Lobkove. Rusi su imali beznačajno napredovanje u pravcu Lobkova. Čak i ruski telegram kanali se izvinjavaju zbog lažne vesti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija