• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

20.01.2023

18:54

ŠOK! AMERIKANCI PORUČILI KIJEVU - ODUSTANITE! Opšti HAOS nakon "RAMŠTAJNA", general MILI srušio SNOVE UKRAJINACA!

Rojters

Vesti

ŠOK! AMERIKANCI PORUČILI KIJEVU - ODUSTANITE! Opšti HAOS nakon "RAMŠTAJNA", general MILI srušio SNOVE UKRAJINACA!

Podeli vest

Visoki američki zvaničnici pozvali su Ukrajinu da odustane od pokretanja velike ofanzive protiv ruskih snaga dok ne dobiju najnoviju zalihu američkog oružja, tvrdi Rojters pozivajući se na izjavu visokog američkog zvaničnika

Zvaničnik je za Rojters anonimno rekao da Sjedinjene Države u ovom trenutku ne planiraju da isporuče tenkove Abrams Ukrajincima. Vašington je do sada odbijao da dostavi Kijevu tenkove M1 Abrams, pri čemu su kao argument navodili opsežno i složeno održavanje i logističke izazove.

"Ukrajina će teško vojnim putem osloboditi celu teritoriju ove godine"

Američki general Mark Mili, načelnik američkog generalštaba, izjavio je da će Ukrajina "izrazito teško vojno izbaciti" ruske snage sa svakog centimetra okupirane teritorije ove godine.

"Sa vojnog aspekta, još uvek tvrdim da bi ove godine bilo, vrlo teško vojno izbaciti ruske snage sa svakog centimetra Ukrajine pod ruskom okupacijom", naglasio je.

Ipak, veruje da Ukrajina može izvesti "značajnu" taktičku ofanzivnu operaciju kako bi oslobodila što veći deo svoje teritorije. 

Mili je govorio i o dužini fronta u Ukrajini, koja se proteže od Harkova na severoistoku do Hersona na jugu.

"Dakle, to je značajna količina teritorije. A na toj teritoriji je još uvek puno ruskih snaga", rekao je Mili. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 1 godinu

PUSLIKA BAGRO ZAPADNA I NACISTICKA!DOSTA JE VASEG UGNJETAVANJA CELE PLANETE!DA STE IMALI MUDA DAVNO BI NAPALI RUSIJU.GURATE JADNE UKRAINCE U SMRT BAGRO JEDNA!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija