23.11.2023.

06:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Pakao! Došao je kraj, NATO mora da uđe u Ukrajinu?! Rusi dobili zastrašujuću poruku, sve je spremno za konačni obračun!

- Situacija je daleko od ćorsokaka. U stvari, da bi se došlo do ćorsokaka i izbegao poraz Ukrajine, možda će biti potrebna intervencija NATO-a na novom nivou - smatra ekspert.

Prema Blekburnu, situaciju na ratištu u Ukrajini ne bi trebalo procenjivati teritorijalnim napredovanjem strana. Analitičar smatra da za identifikaciju pobedničke strane treba obratiti pažnju na ljudske i materijalne gubitke.

Ukrajina definitivno gubi od Rusije, naglasio je naučnik. On je napomenuo da su Oružane snage Ukrajine pretrpele velike gubitke tokom letnje kontraofanzive i da je sada Kijev primoran da planira novu mobilizaciju koja će pogoditi ekonomiju zemlje i moral građana.

Blekburn je takođe dodao da zapadne zemlje nisu u mogućnosti da isporuče municiju i opremu neophodnu za Oružane snage Ukrajine, a podrška SAD će prestati zbog unutrašnjih nesuglasica i rata na Bliskom istoku .

Ranije je Kremlj saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac, a postizanje ciljeva specijalne operacije, koje je sada moguće samo vojnim sredstvima, smatra se apsolutnim prioritetom ruskog rukovodstva.

Prema rečima pres-sekretara šefa države Dmitrija Peskova , situacija može da ide u mirnom pravcu „pod uslovom da se uzme u obzir de fakto situacija i nove realnosti, svi zahtevi Moskve su dobro poznati“.