• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2023

07:25

(VIDEO) Au! Rusi bacili monstrum bombu na Ukrajinu! Neviđen užas kod Staromajorska, Moskva više nema milosti!

Twitter

Vesti

(VIDEO) Au! Rusi bacili monstrum bombu na Ukrajinu! Neviđen užas kod Staromajorska, Moskva više nema milosti!

Podeli vest

Rusija je prema nepotvrđenim informaacijama upotrebila novu modifikovanu kliznu verziju kasetne bombe na jugu Ukrajine.

Vojni bloger, koji je navodno povezan sa ruskom vojskom, objavio je na svom kanalu na Telegramu snimak prve upotrebe modifikovane kasetne bombe RBК-500 u južnom ukrajinskom regionu Donjecka, prenosi Njuzvik.

Napad na položaje ukrajinske vojske navodno se dogodio kod donjeckog sela Staromajorske.

Za sada nema zvaničnih informacija o žrtvama.

RBK-500 prema nekim izvorima pokriva površinu do 8 kvadratnih kilometara i uništiva 90 odsto žive sile na tom prostoru!

Američki Institut za proučavanje rata potvrdio je da su ruske snage prvi put izvele vazdušni napad kasetnim bombama RBК-500 koje su bile prilagođene da deluju kao klizne bombe.

 

 

- Rusija sada koristi veliki broj novih tipova kliznih bombi koje liče na JDAM u Ukrajini. Deluje da se poput američkih ekvivalenata oslanjaju na satelitsko navođenje i kada se lansiraju na velikoj visini i brzini mogu pogoditi ciljeve udaljene desetinama kilometara - rekao je vojni stručnjak i stručnjak za oružje Dejvid Hembling.

Stručnjak naglašava da se takve bombe lansiraju van domašaja mnogih kijevskih raketa zemlja-vazduh.

- To bi rusko vazduhoplovstvo moglo da učini smrtonosnijim jer je odbrana Кijeva do sada sprečavala ruske avione da izvrše efikasne napade - rekao je Hembling.

Moskva je inače u nedelju saopštila da je zaustavila ukrajinski kontranapad oko Staromajorske dok je Кijev pokušavao da rotira trupe u blizini sela i naselja Urožajne, ali nije precizirala da li je upotrebljena bomba RBK-500.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija