28.11.2023.

07:10

Foto: Reuters/Printskrin

Planeta

SAD na nogama! Objavljena šok vest o Bajdenovom zdravlju! Bivši lekar Bele kuće zatresao javnost! "Pogoršalo se..."

- Neverovatno je koliko se pogoršao tokom svog mandata. Ne možemo sebi da dozvolimo da imamo ovog čoveka na vlasti do kraja ovog mandata, a zatim još četiri godine nakon toga. On nas već dovodi u veliki rizik - rekao je on na Fox News-u.

Džekson je rekao da je radio kao lekar u Beloj kući pod tri bivša predsednika – Džordža V. Buša , Baraka Obame i Donalda Trampa – i iz prve ruke zna koliko naporan posao predsednika može biti, i psihički i fizički. On je napomenuo da Bajden svaki dan dokazuje da ne može da radi svoj posao, a biće samo gore.

Džekson smatra da se „neprijatelji više ne plaše“ Sjedinjenih Država jer u Vašingtonu nema snažnog lidera.

- On više nije fizički i psihički sposoban za rad na svojoj poziciji, i neko iz njegovog najbližeg okruženja treba da mu to saopšti. On mora da se povuče zbog bezbednosti i zaštite ove zemlje - dodao je on.

Bajden je najstariji američki predsednik, koji je 20. novembra napunio 81 godinu. Ako pobedi na izborima 2024. godine, u trenutku stupanja na dužnost imaće 82 godine, a na kraju drugog mandata 86.

Sam predsednik SAD svoje godine smatra dokazom iskustva i insistira na odsustvu značajnijih zdravstvenih tegoba. Istovremeno, oni oko njega redovno preduzimaju preventivne mere kako bi smanjili rizik od ponovnog pada u javnosti ili manifestacija zaborava.