Autor: Informer.rs

15.06.2024.

19:21

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Ukrajinci desetkovani! Poginulo više od 500 vojnika za samo 24 sata, zapad Ukrajine se bliži potpunom kolapsu!

Agencija je dodala da je protivnik izgubio i tri borbena oklopna vozila, devet motornih vozila, pet haubica, samohodni artiljerijski sistem i borbeno vozilo Grad.

Jedinice iz ruskog centra borbenih grupa osujetile su pet ukrajinskih kontranapada u protekla 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Odbijeno je pet kontranapada jurišnih grupa ukrajinske 23. i 24. mehanizovane brigade - navodi se u saopštenju.

Jedinice ruske borbene grupe Jug poboljšale su svoje pozicije na frontu u protekla 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojna agencija je dodala da su izvršeni udari na ljudstvo i opremu četiri ukrajinske brigade.

Informer

 

Ukrajina gubi do 320 vojnika u zoni odgovornosti ruskog centra borbenih grupa

Ukrajinski gubici u zoni odgovornosti ruskog centra borbenih grupa dostigli su 320 ljudi, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojna agencija je dodala da su gubici obuhvatali tri borbena vozila, dva motorna vozila i osam haubica.

Informer

 

Ukrajina gubi preko 630 vojnika u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Jug.

Ukrajinski gubici u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Jug premašili su 630 pripadnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da je tokom protivbaterijskih radova zbrisano nekoliko haubica i artiljerijskih sistema, kao i tri poljska skladišta municije.

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je 54 ukrajinska drona, četiri Hamer bombe, 10 raketa HIMARS.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane eliminisali su više ukrajinskih vazdušnih ciljeva u protekla 24 sata, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Informer

 

Ruska borbena grupa Istok zauzima bolje pozicije u zoni specijalnih operacija

Ukrajinska vojska izgubila je do 140 vojnika i jedan tenk u zoni odgovornosti ruske borbene grupe Istok, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prema navodima vojne agencije, ukrajinske snage su izgubile i jedno borbeno oklopno vozilo, tri motorna vozila, dva samohodna artiljerijska sistema i haubicu.

Ukrajinski gubici do 350 vojnika u zoni odgovornosti Borbene grupe Sever

Ruska borbena grupa Sever nanela je udar na dve ukrajinske brigade u oblasti Harkov, zbrisavši do 350 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Vojna agencija je dodala da je neprijatelj izgubio i dva tenka, tri motorna vozila, haubicu i dve stanice za radioelektronsku borbu.