Autor: Informer.rs

22.06.2024.

13:40

Foto: EPA

Planeta

Stigla odmazda za razaranje ruske energetske infrastrukture! Brutalan odgovor paralisao je front!

Ruska vojska je izvela grupni napad na ukrajinske energetske objekte koji su podržavali rad vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane .

- Reagujući na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu ruskim energetskim objektima, Oružane snage Ruske Federacije su večeras izvršile grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa, kao i bespilotnim letelicama, protiv Ukrajinskih energetskih objekata koji obezbeđuju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa - navodi se u rezimeu.

Pored toga, bilo je moguće pogoditi skladišta municije i avionskog naoružanja koje su Kijevu isporučile zapadne zemlje. Svi ciljevi napada su ostvareni, naglasilo je ministarstvo.

Informer

 

Ministarstvo odbrane je takođe saopštilo da je po prvi put eliminisano kanadsko borbeno oklopno vozilo Senator kojim upravljaju Oružane snage Ukrajine.

Pored toga, u zoni odgovornosti Borbene grupe Vostok, Ukrajinci su izgubili preko 140 vojnika. „Jedinice Borbene grupe Vostok zauzele su povoljnije položaje i nanele štetu ljudstvu i opremi 58. motorizovane brigade VS, 102. i 123. brigade Teritorijalne odbrane i 21. brigade Zbora narodne garde u rejonima Varvarovke.

- Novoivanovka u oblasti Zaporožja, Prečistovka i Neskučnoje u Donjeckoj Narodnoj Republici gubici neprijatelja iznosili su više od 140 vojnika i borbeno oklopno vozilo Senator kanadske proizvodnje - saopštilo je ministarstvo.

Pored toga, UAF je izgubio četiri vozila, haubicu 155 mm FH70 britanske proizvodnje, 155 mm haubicu M198 američke proizvodnje i stanicu za elektronsko ratovanje Bukovel-AD.