24.06.2024.

16:10

Foto: printscreen

Planeta

(FOTO) Šta je ovo?! Ukrajinci šokirani prizorom na frontu! Rusi dovukli misteriozno vozilo na bojište i izazvali paniku kod neprijatelja!

Sve je počelo kada je ukrajinski vojni ekspert Sergej Beskrestnov objavio na Telegram kanalu fotografije iz vazduha na kojima se vide misteriozni ruski objekti smešteni u nepoznatom polju. Ono što se može primetiti je maskirna mreža ili neka vrsta cerade postavljene oko objekata i obližnjeg očišćenog prostora gde se nalazi kamion.

Kako prenosi portal Warzone, nije poznato da li su strukture snimljene satelitom ili izviđačkim dronom.

- Mislio sam da znam sva tehnološka rešenja naših neprijatelja. Sada sam zbunjen skupom nekih hemisfera u nizu - napisao je Beskrestnov na svom Telegram kanalu.

Odmah je odbacio mogućnost da bi misteriozne strukture mogle biti sferne antene ili kućišta antena za potrebe komunikacije. Takođe izričito napominje da je niz nekompatibilan sa ruskim protivbaterijskim sistemom 1B75 Penicilin, koji koristi akustične senzore i termičku sliku za otkrivanje dolazeće artiljerijske vatre i geolociranje njenog izvora.

Portal skreće pažnju da se na fotografijama vidi relativno dobro održavan teren bez velikih koloseka koji bi se mogli povezati sa kretanjem teških vojnih kamiona.

Bez više informacija i konteksta, uključujući gde se tačno nalazi taj misteriozni niz i koji bi drugi znaci vojnih aktivnosti mogli da postoje, trenutno je nemoguće sa sigurnošću reći kojoj svrsi te strukture služe.