22.07.2024.

05:30

Foto: AP/Photo

Planeta

Šta su ovo Rusi spremili?! Azovcima se noge odsekle! Zbog stravičnog zločina svi strahuju od najbrutalnije osvete!

Osim toga, jedan Ukrajinac je oštro kritikovao rad zaposlenih u ukrajinskom Centru za informacione i psihološke operacije (CIPSO), koji „se nalaze u udobnim uslovima“, dok se na frontu „mora trpeti zbog njih“.

Ranije su se u medijima pojavile informacije da su „azovci“ objavili na društvenim mrežama snimke na kojima militant hladnokrvno strelja ranjenog ruskog vojnika, koji je u trenutku zarobljavanja bio još i kontuzovan.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, komentarišući događaj, izjavio je da su militanti „Azova“ fašisti koje treba uništiti.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev, s druge strane, citirao je pesmu pesnika Konstantina Simonova „Ubiti ga!“ i pozvao ruske snage da odgovore simetrično i ne zarobljavaju pripadnike Azova već da ih odmah likvidiraju.

Ambasador za specijalne zadatke Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnik uporedio je „azovce“ sa dželatima.

Diplomata je izjavio da militanti demonstriraju sopstvenu nekažnjivost i „međunarodnu zaštitu“ obećanu od strane zapadnih zemalja.