21.07.2024.

19:10

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Putin trlja ruke! Tramp udarnom odlukom zaledio Ukrajinu: Zelenskom jednim potezom saopšteno kakva sudbina ga čeka!

"Odabir Vensa je kritika dosadnog, prevaziđenog konsenzusa u spoljnjoj politici. To je snažan signal da će Tramp, u slučaju pobede na izborima u novembru, verovatno težiti ka što skorijem okončanju sukoba u Ukrajini", navodi se u članku.

Prema mišljenju ovog izdanja, kandidatura Vensa ukazuje na generacijski pomak u američkoj spoljnoj politici. Slični njemu političari će posvetiti više pažnje nedostatku resursa za održavanje globalističkog kursa SAD.

"Pod uticajem Vensa i drugih, Tramp bi mogao da preduzme ozbiljnije mere, odustajući od refleksivnog intervencionizma i nepotrebnih stranih mešanja", ističe se u članku.

Ranije je na kongresu Republikanske partije kandidat za predsednika Donald Tramp objavio da je ponudio senatoru iz Ohaja Vensu mesto potpredsednika u slučaju pobede na novembarskim izborima. Nešto kasnije, kongres Republikanske partije je nominovao Vensa za ovu poziciju.

Vens je poznat po tome što se često izjašnjavao o sukobu u Ukrajini, kritikujući višemilijardnu američku vojnu pomoć ovoj zemlji i pozivajući na pregovore s Rusijom. On je govorio da je cilj Kijeva da povrati granice iz 1991. godine nerealističan, te da rešenje zahteva neutralitet Ukrajine i zamrzavanje teritorijalnih sporova.