22.07.2024.

08:10

Foto: printscreen

Planeta

Dva fronta! Foks njuz objavio zastrašujuću vest o ratu SAD i Rusije! Dolaze stravične posledice po celu planetu, ako se još uključi i Kina...

"Preuzimajući sve više i više obaveza prema Ukrajini, SAD se približavaju verovatnom ratu s Rusijom, koji će sigurno imati katastrofalne posledice", navodi se u članku.

U tekstu se ističe da Pentagon nema održivu vojnu strategiju za pobedu u takvom sukobu, kao što je nema ni za ukrajinski konflikt.

"Ni SAD, ni NATO nemaju dovoljan industrijski potencijal za rat s Rusijom, a kamoli za rat na dva fronta, s njom i Kinom istovremeno", piše "Fox News".

Moskva je više puta izjavila da Rusija nije predstavljala i ne predstavlja nikakvu pretnju za Zapad, već na Ukrajini brani svoje interese.

Vladimir Putin je u intervjuu za Takera Karlsona napomenuo da zapadni političari redovno zastrašuju svoje stanovništvo navodnom ruskom pretnjom kako bi skrenuli pažnju s unutrašnjih problema. Predsednik je detaljno objasnio da Moskva nema nameru da napada NATO zemlje, jer u tome nema nikakvog smisla.