24.07.2024.

14:41

Foto: Reuters

Planeta

Zelenskog saterali u ćošak! Šok poziv iz Nemačke: Rusiji će ovo morati da preda, odmah započeti plan za prekid vatre!

- Preporučio bih mu (Zelenskom) da se fokusira na prekid vatre i zaboravi na to da može pobediti Putina, da Rusiju može podeliti ili okupirati. Takođe, mora se pomiriti sa tim da će posle rata granice biti drugačije - rekao je Masen.

Masen smatra da Zelenski pokušava da uvuče NATO u sukob u Ukrajini, što nije u interesu samog saveza.

- U našem je interesu da Nemačka i NATO ne učestvuju u ovom sukobu. Ovo nije naš rat. Gospodin Zelenski će morati sam da se izbori sa situacijom - rekao je Masen.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji uključuju priznanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, uspostavljanje neutralnog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, te ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je odbacila ovu inicijativu. Putin je takođe istakao da je mandat Zelenskog istekao i da se njegova legitimnost ne može obnoviti nikakvim sredstvima. Portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov pojasnio je da Putin ne odbacuje mogućnost pregovora sa Ukrajinom, jer tamo postoje drugi legitimni organi vlasti.