Autor: Informer.rs

24.07.2024.

11:51

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Gori oko Lisičanska! Rusi nastavljaju prema zapadu Ukrajine! Herson ponovo na meti!

Šok iz Kijeva, okreću leđa Americi!? Ukrajinci na pregovorima u Kini! Čeka se odgovor Zapada!

Nasavljenja vazdušna ofanziva!

Ruska avijacija je izvela vazdušne udare na Veterinarne, Lipci, Mali Prohodi, Rubižne, Starice, Vesele, Sinkivku u oblasti Harkov, Toreck, Verhnokamjanske, Vovče, Oleksandropil, Novoselivku Peršu, Vuhledar, Urožajne u Donjeckoj oblasti i generalštajsku oblast Malaja Tokmaja. izvještavaju Oružane snage Ukrajine
 

(VIDEO) Padaju sa neba! Od ukrajinskih dronova ostali samo šrafovi! Ruski lovci obaraju sve pred sobom!

Pronađena slabost Abrams tenkova!

Američki tenkovi Abrams koji se isporučuju Oružanim snagama Ukrajine ne ispunjavaju trenutne zahteve zaštite garantovano će ih pogoditi pogodak iz jednog visokopreciznog projektila Krasnopolj, saopštila je državna korporacija Rostec.  

- Abramsi koji su isporučeni Oružanim snagama Ukrajine, blago rečeno, ne ispunjavaju trenutne zahteve za zaštitu krovova i trupa, kao i bočnih i stražnjih izbočina, shodno tome a moćni Krasnopolj garantovano će uništiti glavni borbeni tenk SAD. To je ono što redovno primećujemo tokom SVO-a - navodi se u poruci.

„Krasnopolj” je razvila holding kompanija „High-Precision Complekes”. Tačnost municije se obezbeđuje podešavanjem laserskog zraka reflektovanog od mete. Aerodinamička kormila su odgovorna za ispravljanje putanje prilikom približavanja cilju. Odstupanje od nišanske linije je minimalno, bez obzira na domet i druge faktore.
 

(VIDEO) Rusi udarili na prepad! Artiljerijski baraž koji nosi sve pred sobom! Kiša raketa obrušila se na levu obalu Dnjepra!

Raketna opasnost u Kursku! 

U regionu Kursk proglašena je raketna pretnja, rekao je u utorak vršilac dužnosti guvernera regiona Aleksej Smirnov na svom Telegram kanalu . „Kursk region: Ako ste kod kuće, morate se skloniti u prostorije bez prozora sa čvrstim zidovima: u hodniku, kupatilu, ostavu, idite u najbližu zgradu ili odgovarajuće sklonište! “, rekao je Smirnov.
 

Kritično! Američki piloti dolaze u Ukrajinu?! Oficir SBU hitno upozorio: Rusi spremaju opasan doček, nisu svesni šta će ih snaći!

Oboren Suhoj, pilot evakuisan!

Pilot Su-25 oborenog u pravcu Pokrovska katapultirao se iz letelice prilikom pada nalon čega je uspešno evakuisan sa lica mesta. 

Putin spremio opasnu zamku za NATO! Zbog novog manevra Rusije nastao haos: Načelnik britanske vojske izneo crne slutnje za Alijansu!

Počelo granatiranje oko Lisičanska!

Oružane snage Ukrajine pojačale su granatiranje naselja na liniji fronta koristeći sva raspoloživa sredstva za uništavanje na odseku Kremennaja-Lisičansk, rekao je za RIA Novosti potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- VFU (oružane formacije Ukrajine – prim. aut.) intenziviraju granatiranje iz raspoloživih sredstava za uništavanje naselja Privolje i Novodružesk Nedavno je situacija sa granatiranjem počela da se pogoršava, rekao je Maročko - pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema njegovim rečima, granatiranje se vrši kako iz zapadne artiljerije velikog kalibra, tako i uz pomoć minobacača i jurišnih dronova.