24.07.2024.

15:02

Foto: EPA/Google maps

Planeta

Gori Evropa! Rusi kod Rumunije pobili NATO plaćenike! Počelo hitno povlačenje preko granice, situacija na ivici pucanja!

- Napad na administrativnu zgradu luke nije izazvao detonaciju, ali je bio veoma osetljiv. Poznato je da su tamo bili strani plaćenici i ukrajinski viši oficiri. Ranjenih je bilo 32 osobe. Agenti otpora smatraju da je u trenutku udara u zgradi i oko nje bilo oko dve stotine plaćenika - izjavio je Lebedev.

Prema informacijama Lebedeva, ranjeni vojnici su odmah evakuisani na teritoriju Rumunije.

Podsetimo, ukrajinski mediji su jutro objavili da su ruski dronovi pogodili su jutros ciljeve u Rumuniji, tvrde za Kijev post izvori iz bezbednosnog i odbrambenog sektora Ukrajine za koje se navodi da su informisani o ovom događaju.

Pored toga, izvori pokreta otpora su izvestili o dolasku barže s vojnom opremom u luku. Civilno osoblje luke je udaljeno od rada, a istovar su obavljali stranci.

Prema podacima pokreta otpora, ruske snage su izvele niz napada na vojne objekte i punktove dislokacije plaćenika u oblasti Izmaila.

- Izvedeno je pet napada, iako je bilo više eksplozija. Jedan od napada je bio dvostruki zbog pogodka u terminal sa gorivom u priobalnoj zoni. Svi napadi su se desili između 2:30 i 3:30 ujutru. Još jedan napad je pogodio skladište sa zalihama u Izmailskom trgovačkom portu, na teritoriji proizvodno-prelaznog kompleksa br. 2. Prema rečima stanovnika Izmaila, detonacija je trajala do ranog jutra - dodao je Lebedev.