• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2024

11:38

Mir u Ukrajini? Spremni smo da pregovaramo sa Rusijom! Osvanula nova poruka delegacije Kijeva!

Tanjug/AP/Reuters

Vesti

Mir u Ukrajini? Spremni smo da pregovaramo sa Rusijom! Osvanula nova poruka delegacije Kijeva!

Podeli vest

Ukrajina je spremna za pregovore sa Rusijom, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba tokom razgovora sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vang Jijem u sredu.

Vladimir Putin je ranije objasnio da je Vrhovna rada (ukrajinski parlament) i dalje jedina legitimna vlast u zemlji, dok su Vladimir Zelenski i izvršna vlast izgubili legitimitet.

Putin je dodao da Rusija zahteva od Ukrajine da usvoji neutralan, vanblokovski i nenuklearni status radi mirnog rešavanja sukoba, kao i potpunog povlačenja kijevskih trupa iz novih ruskih regiona.

Kijevski režim je uveo zakonsku zabranu mirovnih pregovora sa Rusijom i dalje je na snazi.

- Ukrajinska strana je voljna i spremna da vodi dijalog i pregovore sa ruskom stranom - rekla je Kuleba, a prenosi portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić poručio opoziciji: Ne lažite da se kanalizacija ne gradi
Politika

Vesić poručio opoziciji: Ne lažite da se kanalizacija ne gradi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se u Srbiji nikada više kilometara kanalizacije i postrojenja za preradu otpadnih voda nije gradilo i istakao da će kroz projekat Čista Srbija, čija je vrednost 3,5 milijardi evra, priključak na kanalizaciju ukupno dobiti oko 2.200.000 ljudi.

24.07.2024

14:14

Vučević odbrusio opoziciji: Deklaracija nije pamflet, nego osnov političke borbe za opstanak Srba!
Politika

Vučević odbrusio opoziciji: Deklaracija nije pamflet, nego osnov političke borbe za opstanak Srba!

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda nije nikakav pamflet i fikcija, nego prava nacionalna deklaracija i naš politički odgovor u odnosu na situaciju koja je prisutna na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, poručio je danas u Skupštini Srbije premijer Miloš Vučević, kritikujući odnos opozicije prema ovom dokumentu.

24.07.2024

13:25

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija