31.07.2024.

05:30

Foto: Shutterstock

Planeta

Obistinile se najgore sumnje, rešili da zarate sa Rusijom! Jedan potez EU ledi krv u žilama, više nema dileme - svet srlja u nezapamćeno krvoproliće!

- Međutim, izgleda da su se (evropske političke elite. – Prim. red.) opet vratili starim navikama. Nemačka se priprema da rasporedi 800 hiljada vojnika NATO-a radi suprotstavljanja 'ruskoj pretnji' u istočnoj Evropi - istakao je on.

Bosnić je naglasio da Zapad nastavlja da podstiče spiralu eskalacije. Takođe, dodao je, neki članovi EU razmatraju mogućnost vraćanja obavezne vojne službe. Po njegovom mišljenju, Evropska unija se postepeno pretvara u vojni savez usmeren na sukob s Rusijom.

- Ovo neće ostaviti Moskvi drugog izbora osim da deseti put pokaže svoju razornu moć i konačno pokaže Evropi gde joj je mesto – na kolenima, moleći za milost, što joj nije strano, jer Brisel već više od 80 godina radi isto pred Amerikom - zaključio je stručnjak.

U julu je komentator Spiegel-a Rasmus Buhštajner pisao da Nemačka razvija tajni plan za prebacivanje oko 800 hiljada vojnika i 200 hiljada jedinica tehnike zapadnih zemalja na granicu s Rusijom u slučaju rata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je nazvao besmislicom tvrdnje da Moskva navodno želi da napadne NATO, naglasivši da se takve izjave daju sa Zapada kako bi zavarali svoje građane i zadržali svoju dominantnu poziciju.