07.08.2024.

06:00

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Počela brutalna osveta Rusije za invaziju na Kursk! Kasetne bombe spaljuju sve pred sobom, oružje gori i nestaje u plamenu!

Dok su mediji i Telegram kanali Ukrajine sa entuzijazmom u informativni prostor izlazili sa informacijama o uspesima ofanzive Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti Rusije, na internetu su se pojavili snimci uništenja ukrajinskih PVO sistema.

Štaviše, u Sumskoj oblasti Ukrajine su kasetnim bombama uništena odjednom dva sistema PVO Buk-M1, koji su štitili jurišne grupe diverzanata na ruskoj granici od strane vazdušnih napada Vazdušno-kosmičkih snaga.

Proces uništavanja para sistema protivvazdušne odbrane dokumentovala je ruska bespilotna letelica koja je vršila nadzor.

Pored toga, rusko Ministarstvo odbrane distribuiralo je snimke uništavanja vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine na granici Kurske oblasti.

Ukrajinske snage su pretrpele značajne gubitke u ljudstvu i tehnici, nakon čega su se povukle. Diverzanti takođe nisu dobili priliku da se učvrste u blizini granice i morali su da se povuku dublje na ukrajinsku teritoriju.

Jedino logično objašnjenje za pokušaje diverzantskih upada Kijeva u regionu Kursk bi moglo biti odvlačenje pažnje sa drugih tačaka sukoba i rastezanje ruskih snaga.