• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.08.2024

05:00

Turci hitno upozorili Putina! Zapad sledeći udar izvodi sa ove strane: Evropa i SAD rešile da naprave haos Rusiji na jugu!

Reuters

Vesti

Turci hitno upozorili Putina! Zapad sledeći udar izvodi sa ove strane: Evropa i SAD rešile da naprave haos Rusiji na jugu!

Podeli vest

SAD i EU intenziviraju politiku prema Jermeniji u borbi protiv Rusije, izjavio je profesor Univerziteta u Ankari Jildiz Bozkus u članku za agenciju "Anadolu".

- Podizanjem pitanja o članstvu Jermenije u Evropskoj uniji, Brisel pokušava poslati signal regionalnim državama, prvenstveno Rusiji i Iranu. To znači da EU, kao i SAD, žele da koriste Jermeniju kao arenu za sukob - stoji u objavi.

Bozkus je istakao da zemlje Evropske unije pokušavaju privući bivšu sovjetsku republiku obećavajući joj članstvo u EU i pružanjem paketa finansijske pomoći.

Ekspert je takođe ukazao na jermensko-američke vojne vežbe koje su održane u julu. Prema njegovom mišljenju, izvođenjem ovakvih manevara na južnoj granici Rusije tokom Specijalne vojne operacije (SVO) u Ukrajini, SAD su želele "da šolaju signal" Moskvi.

Analitičar je dodao da činjenica da će američki vojni predstavnik raditi u Ministarstvu odbrane Jermenije, takođe ukazuje na početak novog "strateškog perioda" u odnosima između dve zemlje.

U martu je sekretar Saveta bezbednosti Jermenije Armen Grigorijan izjavio da zemlja ide putem diverzifikacije ekonomije, politike i sektora bezbednosti, stičući partnere ne samo na Zapadu, već i u Aziji. Prema njegovim rečima, Jerevan se ne poziva da kvari odnose s Moskvom. Zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva spoljnih poslova Rusije Andrej Nastasin, s druge strane, izjavio je da SAD, pozivajući Jermeniju i Azerbejdžan na NATO samit, nastoje da ih udalje od Moskve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija