07.08.2024.

10:22

Foto: Tanjug/AP/Shutterstock

Planeta

(UŽIVO) Drama kod Kurska! Ruska vojska u najvišem stepenu pripravnosti! Zastava Rusije se vijori nad Njujorkom!

Iznad Belgorodske oblasti oboren je ukrajinski dron, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Visok stepen pripravnosti u Kurskoj oblasti

Sve hitne službe u Kurskoj oblasti su u visokom stepenu pripravnosti, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Aleksej Smirnov.

„U protekla 24 sata naš region herojski pruža otpor napadima ukrajinskih nacista. Sve hitne službe podignute su u visoki stepen pripravnosti“, saopštio je on na Telegramu.

Eksplozije u Hmeljnickom

Eksplozije su odjeknule u Hmeljnickom, administrativnom centru istoimenog regiona na zapadu Ukrajine, prenose ukrajinski mediji.

Neutralizacija ukrajinskih dronova

Snage PVO neutralisale su tokom noći 11 ukrajinskih dronova iznad četiri regiona Ruske Federacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Tokom protekle noći dežurne snage PVO presrele su i uništile tri bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, četiri iznad Kurske oblasti, dve iznad Voronješke i dve iznad Rostovske oblasti“, navodi se u tekstu.

 

Hitno! Obaveštajac upravo objavio: Rusija ulazi u rat na Bliskom istoku! Trese se ceo zapadni svet, svi znaju koga će podržati!​

 

Front kod Torecka: Ruska zastava iznad centra Njujorka (Novgoroda) (MAPA)

Pre oko sat vremena na internetu su se pojavili snimci podizanja ruske zastave iznad škole u ​​severozapadnom delu Njujorka. U stvari, to znači da je bitka za grad u završnoj fazi.

Informer

 

U poslednjih nekoliko nedelja, Oružane snage Rusije su postigle velike uspehe u ovoj oblasti, uspevši da probiju odbrambene linije Oružanih snaga Ukrajine i zauzmu dominantne visove. U svetlu brzog napredovanja ruskih jurišnih grupa, postojala je mogućnost opkoljavanja neprijateljskih snaga u gradu i „džepu“ na istoku.

Sudeći po konfiguraciji linije fronta, pod kontrolu ruskih trupa došla su i Fabrike fenola i mašinskih postrojenja, što najverovatnije znači zauzimanje privatnog sektora. Ako su pretpostavke tačne, onda bi ukrajinske formacije mogle da napuste grad zbog pretnje pada u „kotlić“.

U ovom slučaju, ruske trupe će jasno nastaviti ofanzivu u pravcu sela Leonidovka, Ščerbinovka i Petrovka kako bi dalje pokrivale Đeržinsk/Toreck sa zapada, što će značajno otežati situaciju Oružanih snaga Ukrajine, u gradu i okolini, u celini.

Nemačke „leoparde” probijaju „krasnopoljima” i pale „lancetima”

Nemački „leopard“ 1A5 koji su se nedavno pojavili na liniji razdvajanja u Donbasu počeli su da se sistematski uništavaju. Prošle nedelje su se pojavile fotografije tenka čiji je krov kupole slomljen visokopreciznom ruskom granatom „krasnopolj”.

Jedan od tenkova pokušavao je da ubrza i promeni poziciju, ali ga je ipak stigao dron-kamikaza „lancet”.

 

I ovde udarili Ruse?! Zapad otvorio novi front! Potez najvećih svetskih kompanija užasnuo Moskvu, ovo je sramno!


Ranjeno dvoje dece

Oružane snage Ukrajine izvele su napad na selo Belovskog regiona u Kurskoj oblasti usled čega je ranjeno dvoje dece, saopštio je v.d. gubernatora Aleksej Smirnov na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, deci je na licu mesta pružena medicinska pomoć, nakon čega su prevezeni u oblasnu bolnicu u Kursku.