• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.08.2024

17:38

Isplivali šokantni detalji! Gerasimov raportirao Putinu - šta su ovo Ukrajinci pokušali u Kurskoj oblasti?!

Printscreen/Telegram/sputnik

Vesti

Isplivali šokantni detalji! Gerasimov raportirao Putinu - šta su ovo Ukrajinci pokušali u Kurskoj oblasti?!

Podeli vest

Napredovanje Oružanih snaga Ukrajine duboko u rusku teritoriju u pravcu Kurska je zaustavljeno, izjavio je danas načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Valerij Gerasimov.


"Delovanjem jedinica koje pokrivaju državnu granicu zajedno sa graničnom stražom i jedinicama pojačanja, vazdušnim udarima, raketnim snagama i artiljerijskom vatrom zaustavljeno je napredovanje neprijatelja duboko u teritoriju u pravcu Kurska“, rekao je Gerasimov na sastanku kojim je predsedavao predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi RIA Novosti.

Gerasimov je rekao da je u napadu na Kursku oblast učestvovalo oko 1.000 ukrajinskih vojnika i da im je cilj bio da zauzmu deo Sudžanskog okruga.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage imale su oko 100 poginulih i 215 ranjenih pripadnika, a uništena su 54 oklopna vozila, uključujući sedam tenkova.

U ovom trenutku jedinice grupe Sever zajedno sa graničnim organima FSB Rusije nastavljaju da neutrališu ukrajinske snage u oblastima neposredno uz granicu.

Putin je prethodno rekao da je pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici provokacija velikih razmera.

''Kao što znate, kijevski režim je izvršio još jednu provokaciju velikih razmera, pucajući neselektivno iz različitih vrsta oružja, uključujući projektile, na civilne zgrade, stambene zgrade i vozila hitne pomoći'', rekao je on.

 

 

 

 

Putin je istakao da očekuje izveštaj snaga bezbednosti o situaciji u Kurskoj oblasti, a zadužio je prvog potpredsednika vlade Denisa Manturova da koordinira rad civilnih resora, prenosi RIA Novosti.

Ranije danas, Ministarstvo odbrane u Moskvi je saopštilo da je ruska vojska sprečila je prodor ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti,  posle ukrajinskog granatiranja te oblasti u kojem su povređene 24 osobe, uključujući šestoro dece.

Rusko ministarstvo je navelo da su "jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, zajedno sa graničnim službama Federalne službe bezbednosti (FSB), nastavile tokom noći da uništavaju formacije Oružanih snaga Ukrajine u području Kurske oblasti, u blizini rusko-ukrajinske granice".

 

 

 

Prilikom granatiranja u Kurskoj oblasti povređene su 24 osobe, uključujući šestoro dece, izjavio je danas pomoćnik ministra zdravlja Rusije Aleksej Kuznjecov.

Komesarka za prava deteta Marija Lvova-Belova rekla je da je u bolnici četvoro dece - devojčica od tri godine, čije se stanje ocenjuje kao umereno teško, dvogodišnji dečak sa ranom na leđima od gelera i dvoje dece od pet i devet godina.

Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je do 300 vojnika 22. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku 11 tenkova i više od 20 borbenih oklopnih vozila, napalo oblasti Nikolaevo-Darino i Olešnja, kao i Kursku oblast.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hitno se oglasio Putin! Pobesneo je!
Planeta

Hitno se oglasio Putin! Pobesneo je!

Pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici je provokacija velikih razmera, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

07.08.2024

14:39 >> 14:56

sledeća vest

Vesti

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija
Politika

Advokat iz Valjeva u pohodu na budžete ekoloških organizacija

Nedavno su objavljenje pritužbe pojedinih ekoloških aktivista o spornim i nemoralnim postupcima valjevskog ,,eko-advokata“ Sretena Đorđevića, koji je svoje usluge pružanja pravne pomoći nevladinim ekološkim organizacijama koje se bore protiv iskopavanja litijuma u Srbiji naplatio paprenim novčanim iznosima.

07.08.2024

18:53

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija