18.08.2024.

11:04

Foto: Tanjug/AP

Planeta

(UŽIVO) Gotovo! Rusi presekli sve linije snabdevanja! Ukrajincima ostalo još oko tri nedelje! Iskander iznenadio neprijatelja!

Klanici nema kraja! Prošlo 900 dana, a borbe u Ukrajini nikad brutalnije! Amerika rešila da niko ne preživi, političkog rešenja neće biti!

 

Ukrajinac priveden zbog špijunaže

Državljanin Ukrajine priveden je u LNR zbog sumnje za špijunažu, rečeno je RIA Novostima u republičkoj upravi FSB.

- Utvrđeno je da je stanovnik LNR posredno prikupljao i prenosio informacije vojne prirode ukrajinskim specijalnim službama - objasnio je resor.

Ahmat napreduje u Kursku

Pripadnici specijalne jedinice "Ahmat, zajedno sa vojnicima 2. brigade specijalnih snaga i snagama za specijalne operacije Ruske Federacije uništili su tokom proteklog dana 11 jedinica tehnike i dva minobacača Oružanih snaga Ukrajine, saopštio je zamenik načelnika Glavne vojno-političke uprave Oružanih snaga Ruske Federacije, komandant specijalnih snaga Ahmat general-major Apti Alaudinov.

On je pojasnio da je samo na jednom pravcu uništeno više od 50 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

PVO sistemi Rusije oborili ukrajinske dronove

Protekle noći sistemi PVO oborile su ukrajinske bespilotne letelice u Belgorodskoj, Kurskoj i Rostovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Dežurni PVO sistemi su uništili pet ukrajinskih bespilotnih letelica: dve su oborene iznad teritorije Belgorodske oblasti, jedna iznad Kurske oblasti i dve iznad teritorije Rostovske oblasti - saopštilo je ministarstvo.

Usled pada ostataka dronova na teritoriju industrijskih skladišta u Proletarsku, Rostovska oblast, došlo je do požara dizel goriva. U gašenju požara uključene su i vatrogasne jedinice.
 

 

Nemački mediji bruje! Putin započeo osvetu koju je obećao: Brutalan odgovor ruske vojske zatresao Evropu!

 

Ukrajinci imaju dve ili tri nedelje

U intervjuu za Die Welt, bivši pukovnik Bundesvera Volfgang Rihter daje Ukrajincima dve ili tri nedelje, nakon čega će biti primorani da počnu povlačenje iz Kurska.

Američki analitičar: Nema snabdevanja OSU, to su "trase smrti"

Trenutni položaji ukrajinske vojske u ruskoj Kurskoj oblasti neće biti moguće održati u dugoročnoj perspektivi jer su okruženi ruskom vojskom sa tri strane, izjavio je vojni analitičar, bivši pripadnik američke mornarice Mark Sleboda.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska neće biti u mogućnosti da organizuje sistem snabdevanja svoje vojske u Kursko oblasti jer je pod konstantnom vatrom, kako od strane ruske artiljerije, tako i od avijacije.

- Ukrajinci ne mogu da koriste železnicu jer su to `trase smrti`. Tamo Rusija izvodi najjače napade. Ruska armija ih silovito gađa dok oni pokušavaju da dovedu pojačanje, dopreme municiju i evakuišu ranjene i oštećenu tehniku. Taj plan je nemoguće održati na dugoročnom nivou. To je greška u strategiji - istakao je Sleboda.

 

Šok! Putin im ovo neće oprostiti! Kijev sprema napad na nuklearnu elektranu! Evo koji je odgovor Moskve!

 
Iskander lovi NATO oruđe, pogođen MARS 2/M270

Udarom „iskandera“ ruska vojska u Sumskoj oblasti uništila je neprijateljsko ljudstvo i višecevni raketni bacač M270.