Autor: Informer.rs

25.08.2024.

09:35

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Gori Kursk! Rusi napravili odbrambeni obruč oko nuklearne elektrane!

(VIDEO) Rusi nakon tenkovskog manevra sravnili ukrajinski položaj! Primenjena dobro poznata taktika!

Iskander postao "neuništiv"

Municija ruskog Iskander OTRK-a je praktično neuništiva za ukrajinsku protivvazdušnu odbranu i sposobna je da pogađa ciljeve na značajnoj udaljenosti od tačke udara, takođe potvrđuje svoju efikasnost protiv američkog HIMARS MLRS, saopštio je Rosteh.

Pored činjenice da je municija kompleksa praktično neuništiva za ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, a takođe pogađa metu sa velikom preciznošću, opremljena je velikom bojevom glavom, što vam omogućava da pogađate objekte na značajnoj udaljenosti od tačke udara Kako kažu, nema trika protiv pajsera, ako još uvek koristite HIMARS, onda vam Iskander leti.
 

Ni Zapad im ne veruje! Kursk će biti propast ukrajinske ofanzive u u Rusiji?!

Putin obavešten

Ruski predsednik Vladimir Putin primio je u subotu izveštaje rukovodstva Generalštaba o suprotstavljanju neprijateljskim snagama koje upadaju na teritoriju Kurske oblasti i merama za njihovo uništavanje, saopštio je Kremlj.

Putin je u subotu održao sastanak sa rukovodstvom Ujedinjene grupe snaga i dobio izveštaje o suprotstavljanju neprijateljskim snagama koje su izvršile invaziju na teritoriju Kurske oblasti.

- Na jednom od komandnih mesta Ministarstva odbrane Vladimir Putin je održao sastanak sa rukovodstvom Zajedničke grupe snaga i primio izveštaje od načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije Valerija Gerasimova i načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije. Glavne operativne uprave Generalštaba Sergeja Rudskog o suzbijanju neprijateljskih snaga koje upadaju na teritoriju Kurske oblasti i preduzetim merama za njihovo uništenje, kao i o aktuelnim rezultatima specijalne vojne operacije - navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanal Kremlja.
 

(VIDEO) "Herkules" stigao u Kursku oblast! Stigao novi paket američkog naoružanja za Ukrajince!

Nuklearna elektrana bezbedna?

Operativni štab je naredio da se ograniči aktivnost u vodama Kurčatovskog rezervoara i u okolini, rekao je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksej Smirnov. 

- U okviru režima CTO-a koji deluje u regionu, regionalni operativni štab ima privremeno ograničenu aktivnost u vodama Kurčatovskog rezervoara i njegovog priobalnog pojasa <...> Ribolov, korišćenje malih plovila, jet skija i drugo plivanje uređaji su takođe zabranjeni - napisao je on na Telegram kanalu.

Pored toga, u obalnom pojasu privremeno je zabranjen rad zabavnih objekata i održavanje masovnih kulturnih, sportskih i drugih manifestacija.