30.08.2024.

08:55

Foto: Reuters

Planeta

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Prema danas objavljenoj anketi, Harisova ima 48 odsto podrške birača, dok Trampa podržava 47 procenata, preneo je Rojters.

Šanse Harisove poboljšale su se u svakoj od sedam ključnih država na bojnom polju, posebno u Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu, preneli su američki mediji početkom nedelje.

Izborni štab Kamale Haris saopštio je juče da je do sada sakupio 540 miliona dolara u izbornoj trci protiv republikanskog rivala Trampa.

Iz kampanje je saopšteno da je došlo do porasta donacija tokom prošlonedeljne Nacionalne konvencije Demokrata u Čikagu na kojoj su Haris i njen kandidat za potpredsednika, guverner Minesote Tim Volc, prihvatili nominacije, prenosi AP.

Iz Trampove kampanje je ranije ovog meseca saopšteno da su u julu prikupili 138,7 miliona dolara, a da na početku avgusta raspolažu sa 327 miliona dolara u gotovini.

Podsetimo, nova prognoza štaba časopisa The Hill/Decision Desk daje potpredsednici SAD Kamali Haris 55% šanse da osvoji Belu kuću u novembru.

To je preokret od 56% šanse bivšeg predsednika Donalda Trampa da pobedi kada je predsednik Džo Bajden bio na listi. Model sada daje Trampu 45% šanse.