03.09.2024.

06:15

Foto: Shutterstock/AP/ГУР МО

Planeta

Hitno! Počinje bežanija iz Rusije! Putinove trupe brutalno uzvratile Ukrajincima, Kijev celu jedinicu izbrisao iz brojnog stanja!

Vod pod Furdolenkovom komandom dobio je zadatak da zauzme šumski pojas, ali su se tamo već nalazili vojnici 225. brigade OSU. Nakon toga su ih poslali da rotiraju vojnike u selu Korenevo, gde su stigli na oklopnom vozilu „Kozak“.

- Uveče nas nisu zamenili, radio-stanica je počela da se prazni, a drugog dana se potpuno ispraznila. Ni tada nas nisu zamenili, pa sam iz komunikacije shvatio da su nas izgubili i da ne znaju gde da nas traže - rekao je Furdolenko.

Trećeg dana ruski borci su počeli da zauzimaju selo. Okruženi i nakon pregovora, vod OSU je odlučio da se preda.

Podsetimo, šestog avgusta formacije OSU su izvršile upad na teritoriju Kurske oblasti. Napredovanje neprijatelja je zaustavljeno. Kako je izjavio načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov, operacija će se završiti porazom ukrajinskih boraca i izlaskom na državnu granicu.

Vrhovni komandant OSU Aleksandar Sirski priznao je da je napadom na Kursku oblast Kijev želeo da skrene pažnju Oružanih snaga Rusije sa drugih pravaca, pre svega sa Krasnoarmejskog u DNR.

U Kurskoj, kao i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, na snazi je režim KTO radi obezbeđivanja bezbednosti građana.