05.09.2024.

07:40

Foto: Reuters

Planeta

Ovo se Trampu neće svideti! Rusija odgovorila na njegov plan o Ukrajini! "Moramo razumeti jednu stvar..."

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, komentarišući plan bivšeg predsednika SAD i kandidata za predsednika, Donalda Trampa, u vezi sa Ukrajinom, izjavila je da treba oceniti sve što se izgovori u Sjedinjenim Državama tek nakon pobede određenog kandidata.

Govoreći za novinare na Istočnom ekonomskom forumu (VEF), Zaharova je istakla:

- Mi smo uvek naglašavali, verovatno je to jedan od pokazatelja osnovne adekvatnosti i normalnosti, kada političari govore o miru i potrebi rešavanja konflikata.

- Samo treba razumeti da je sada reč o predizbornim debatama. Sve što će se reći u Sjedinjenim Državama, treba ocenjivati tek nakon što neki od kandidata pobedi i počne da sprovodi ono o čemu sada govori - dodala je ona.

- Sve što je povezano sa mirom i težnjom ka njemu, samo po sebi je ispravno, ali postoji i stvarnost na osnovu koje treba suditi - zaključila je Zaharova.

Tramp je ranije izjavio da ima plan za postizanje mira u Ukrajini, ali je odbio da otkrije detalje, navodeći da plan treba ostati iznenađenje.

Istočni ekonomski forum se održava od 3. do 6. septembra na kampusu Dalekoistočnog federalnog univerziteta u Vladivostoku, a „RIA Novosti“ je generalni informativni partner VEF-a 2024. godine.