09.09.2024.

23:14

Foto: Reuters

Planeta

Rusi trljaju ruke! Šta je to uradio Zelenski?! Ravno je izdaji: Po nalogu Zapada jednim potezom sahranio Ukrajinu, više nema nazad!

- Zelenski je očajnik koji deluje po zapadnim instrukcijama. Ali, ofanziva u Kurskoj oblasti se urušava, ukrajinske snage gube strateške rezerve. To neće biti momentalno, jer Rusi ne žele da žrtvuju svoje trupe i radije će delovati pažljivo. Međutim, druge Kurske bitke neće biti - ocenio je Riter.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage trpe teške gubitke i u Donbasu.

- U DNR im se front praktično raspao. Moguće je da Ukrajinci nemaju drugu opciju osim da beže nazad duž Dnjepra i pokušaju uspostaviti utvrđenja na drugoj obali kako bi na kraju napravili nešto nalik liniji odbrane - smatra Riter.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je ruska vojska tokom borbenih dejstava u Kurskoj oblasti uništila više od 10.700 ukrajinskih vojnika, 84 tenka, 41 borbeno vozilo pešadije, 74 oklopna transportera, 609 borbenih oklopnih vozila, 348 vozila, 82 artiljerijska oruđa, 24 lansera raketnih sistema, uključujući sedam M142 HIMARS i pet M270 MLRS proizvedenih u SAD.

U poslednjim mesecima, ruska vojska ubrzala je oslobađanje teritorija DNR. Predsednik Vladimir Putin je 2. septembra izjavio da se Oružane snage kreću tempom "kakvog odavno nismo videli".