09.09.2024.

06:15

Foto: Reuters/sputnik

Planeta

Ko preživi, pričaće! Poslednja poruka Moskve Zapadu upravo stigla! Ruski mediji bruje, jednim potezom Putin doveo Zapad pred svršen čin!

Kako on kaže, ažuriranjem ruske nuklearne doktrine, Moskva je jasno stavila do znanja Zapadu da crvenih linija više neće biti.

Porazi Zapada u Ukrajini

Streljnikov ističe da svaki plan Zapada i njegovih saveznika u Ukrajini neprestano propada. Kao primer, navodi teroristički napad na Kursku oblast, koji je imao za cilj da destabilizuje Rusiju i zaustavi njenu ofanzivu u Donbasu. Međutim, napad je bio neuspešan.

- Neprijatelj se povlači, a gubici su im strašni — toliko da ih ni Zapad više ne može sakriti. Prema rečima ruskog predsednika, „ovo je preopterećeno kolapsom fronta i gubitkom borbene efikasnosti ukrajinskih oružanih snaga - piše Streljnikov.

Zapad u konfuziji, Rusija jača

Streljnikov ističe da je Zapad bio toliko siguran u svoju superiornost da je pitanje kapitulacije Rusije smatrao samo pitanjem vremena. Podseća na članak CNN-a iz februara 2023. godine pod naslovom „Najteži zadatak Zapada u Ukrajini je da objasni Putinu da je izgubio“.

Međutim, prema Streljnikovu, Rusija se odupire ovim pritiscima i pokazuje svoje viđenje budućnosti, uprkos predviđanjima Zapada. On naglašava da globalna dominacija Zapada postaje stvar prošlosti, dok Rusija može lako da funkcioniše bez Zapada, što obrnuto nije moguće.

Jačanje ruskih saveza i globalnog uticaja

Sve više zemalja, uključujući najmoćnije svetske ekonomije, podržava stav Rusije, dok ruski savezi jačaju. Nedavni zahtev Turske za članstvo u BRIKS-u je jedan od primera rastućeg uticaja Rusije u međunarodnim organizacijama.

- Naša država jača svoj uticaj u svetu, uključujući i uz pomoć „meke moći“. Lideri globalnog juga i istoka priznali su da „snaga Rusije leži u trajnoj snazi njenih ideja“. Predlažemo da gradimo budućnost, dok agonizirajući Zapad pokušava da vrati prošlost - zaključuje Streljnikov.