10.09.2024.

14:40

Foto: Foto: Shutterstock, EPA IMages, Reuters

Planeta

Kamala i Tramp ovo nisu očekivali! Kremlj se oglasio: Evo šta će Rusija uraditi tokom debate, poruka je više nego jasna!

- Amerikanci su ti koji bi trebalo da očekuju - rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje čemu se u Kremlju nadaju po pitanju debate koja je zakazana za danas u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji.

Peskov je odbacio optužbe američke obaveštajne službe odakle su optužili Rusiju da, navodno, sve češće koristi američke popularne bolere kako bi uticala na javno mnjenje u SAD.

- Voleli bismo da čujemo neko konkretno ime poznatog američkog blogera kog Rusija koristi u te svrhe - naglasio je Peskov.

Kako je objasnio, sve optužbe Vašingtona bez konkretnih detalja ostaju neutemeljene izjave koje nisu ni na čemu zasnovane.

Komentarišući ukrajinski napad dronovima na teritoriju Ruske Federacije i Moskovsku oblast gde je jutros poginula jedna žena i ranjeno više civila, Peskov je rekao da kijevski režim pokazuje svoju suštinu i da se Specijalna vojna operacija sprovodi kako se slične stvari ne bi dešavale.

Sa druge strane, ruska vojska je stekla iskustvo i zajedno sa sistemima PVO daje "dobre rezultate", naveo je Peskov.

Trenutno je teško zamisliti postizanje ikakvih dogovora sa Ukrajinom u kontekstu situacije u Kurskoj oblasti, naveo je Peskov i istakao da je za Rusiju glavno postizanje svih ciljeva SVO.

- U nedostatku drugih alternativa, u ovom trenutku je SVO jedinstvena mogućnost za postizanje ciljeva koji stoje pred Rusijom - objasnio je portparol Kremlja.