• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.09.2024

23:30 >> 22:59

Lavrov žestoko isprozivao Zapad! Otkrio i šta Ukrajina mora da uradi da bi se razgovaralo o miru!

EPA/AP/Fotoilustracija

Vesti

Lavrov žestoko isprozivao Zapad! Otkrio i šta Ukrajina mora da uradi da bi se razgovaralo o miru!

Podeli vest

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je Rusija spremna da razgovara o mogućoj lokaciji sastanka o regulisanju ukrajinskog konflikta, kada postane poznato o čemu će se voditi razgovor.

Prema njegovim rečima, glavnu ulogu u pregovorima ne igra mesto, već predmet diskusije.

"Generalno, Moskva će biti spremna za takav sastanak kada bude videla ozbiljnu spremnost za odbranu ljudskih prava, što Zapad ignoriše u slučaju ukrajinskog sukoba. Kada vidimo takvu spremnost, uveren sam da ćemo se lako dogovoriti oko mesta sastanka. Ali prvo treba da razumemo o čemu ćemo razgovarati. I svi koji na ovaj ili onaj način pokazuju interesovanje da pomognu u dogovoru to treba da shvate i da to učine direktnim delom svog praktičnog rada", rekao je Lavrov nakon sednice Strateškog dijaloga Rusija-Savet za saradnju arapskih država Persijskog zaliva u Rijadu, prenosi Izvestija.

"Inicijativa ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog je odavno poznata. To je čisti ultimatum. Činjenica da se Zapad drži tog ultimatuma znači samo jedno: Zapad ne želi pošteno da se dogovara. Zapad želi da nastavi da radi sve kako bi Rusiji, kako se nadaju, bio nanet poraz na bojnom polju", rekao je šef ruske diplomatije.

On je dodao da Rusija nikada nije ozbiljno razmatrala "formulu Zelenskog" o Ukrajini.

"Svako ko pokaže interesovanje za doprinos rešavanju ukrajinske krize mora da shvati da je najvažnije u tom pitanju zaštita ljudskih prava, a ne teritorijalne razmene", zaključio je Lavrov.

On je takođe naglasio da je nakon početka rata u Ukrajini počelo ugrožavanje ljudskih prava Rusa i uništavanje ruske kulture, kao i da strane inicijative za rešavanje sukoba ne pominju ovaj ključni problem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija