• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

16:10 >> 16:26

Udarno! Potvrđene najcrnje slutnje Moskve! Počinje rat zbog kojeg će svi da zaborave na Ukrajinu! "Pitanje je dana..."

Shutterstock, Wikipedia, EPA Imafes, Tanjug

Vesti

Udarno! Potvrđene najcrnje slutnje Moskve! Počinje rat zbog kojeg će svi da zaborave na Ukrajinu! "Pitanje je dana..."

Podeli vest

Pitanje je dana kada će izbiti rat punog obima između Izraela i Libana, izjavio je Nisim Vaturi, poslanik izraelskog Kneseta i član vladajuće stranke Likud.

U intervjuu za državnu radioteleviziju Kan, Vaturi je rekao da će, kada rat počne, bejrutsko predgrađe Dahije — glavno uporište Hezbolaha — „izgledati kao Gaza“.

On je istakao da nema drugog rešenja i da se eskalacija može očekivati u narednim danima.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, upozorio je danas da  je Bliski istok na ivici velikog regionalnog sukoba i da Rusija radi sa svim stranama kako bi sprečila eskalaciju. 

Vaturi, koji je član parlamentarnog odbora za spoljne poslove i odbranu, dodao je da je premijer Benjamin Netanjahu nedavno obavestio vojne zvaničnike o potrebi da se „okonča ova situacija“.

On je takođe izložio svoju vojnu strategiju, predlažući da rat počne preventivnim udarom, sličnim onom koji je nedavno, prema izraelskim tvrdnjama, osujetio veliki napad Hezbolaha na centralni Izrael.

Vaturi naglašava da bi ovaj put preventivni napad trebalo da traje najmanje 4-5 dana, nakon čega bi usledila kopnena invazija.

Izrael i Hezbolah gotovo svakodnevno razmenjuju vatru od 7. oktobra, nakon napada Hamasa na Izrael. Napetosti su dodatno porasle nakon što je krajem jula izraelski vazdušni napad na uporište Hezbolaha u južnom predgrađu Bejruta rezultirao smrću Fuada Šukra, visokog komandanta te islamističke grupe.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Telekom raste i u Nemačkoj
Društvo

Telekom raste i u Nemačkoj

U prestižnom Radison Blu hotelu u Frankfurtu predstavnici Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, generalni direktor, Katarina Đorđić, direktorka sektora za brigu o korisnicima, Stefan Božić, direktor MTEL Nemačka i Danjin Saletović, direktor prodaje za Nemačku. održali su prezentaciju potencijalnim partnerima kako bi zajedno učinili da Telekom Srbija bude veliki i u Nemačkoj.

09.09.2024

16:26

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija