• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.09.2024

14:40

Stižu reke krvi! Rusi upravo objavili: Veliki regionalni rat samo što nije počeo! Svet nije spreman za eksploziju Bliskog Istoka!

Shutterstock, Reuters, EPA

Vesti

Stižu reke krvi! Rusi upravo objavili: Veliki regionalni rat samo što nije počeo! Svet nije spreman za eksploziju Bliskog Istoka!

Podeli vest

Bliski istok je na ivici velikog regionalnog rata, a Rusija radi sa svim stranama kako bi sprečila da se to dogodi, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, govoreći na sastanku Saveta za saradnju Rusije i zemalja Zaliva (GCC).

- Nesposobnost međunarodne zajednice da zaustavi borbe u Pojasu Gaze i masovnu pogibiju njenih stanovnika dovela je do naglog pogoršanja vojno-političke situacije u celom regionu – od granice Libana i Izraela do Crvenog mora - kazao je Lavrov.

Kako je naglasio, sukob je dostigao novi opasan nivo, čime je Bliski istok ponovo na ivici velikog regionalnog rata. "

- Radimo na normalizaciji situacije sa svim partijama - ukazao je šef ruske diplomatije, navodeći da bez rešavanja palestinsko-izraelskog problema Bliski istok neće moći da se stabilno razvija.

Lavrov, koji je dan ranije stigao u Rijad, već se sastao sa generalnim sekretarom GCC-a Jasemom el Budeivijem, kao i sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Fejsalom bin Farhanom.

Na marginama događaja predviđeni su bilateralni sastanci, a očekuje se da će sa svojim sagovornicima Lavrov razmotriti širok spektar pitanja na regionalnoj i međunarodnoj agendi, uključujući jačanje bezbednosti u oblasti Persijskog zaliva, rešavanje kriza i koordinaciju na tržištu ugljovodonika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!
Politika

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozdravio je odluku Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) da počne sa prijemom građana kroz kampanju "Otvorena vrata katastra", ali i ukazao da su nedovoljna samo dva dana u sedmici predviđena za to, jer radna nedelja traje pet dana, te ponovio da će nadzor nad radom Katastra svakako biti sproveden.

09.09.2024

15:37

Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora! Vesić: Oko 40 kilometara Dunavskog koridora biće gotovo pre roka!
Politika

Do kraja godine nova deonica Moravskog koridora! Vesić: Oko 40 kilometara Dunavskog koridora biće gotovo pre roka!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će do kraja godine sigurno biti puštena u saobraćaj deonica Moravskog koridora od Kruševca do Vrnjačke Banje, 54 kilometara brze saobraćajnice Šabac-Loznica, preostalih 5,6 kilometara do Valjeva i oko 40 kilometara Dunavskog koridora koji će, kako kaže, u potpunosti biti završen u septembru sledeće godine, skoro godinu dana pre roka.

09.09.2024

15:23

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija