• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2024

07:10

(VIDEO) Drama u Turskoj! Napadnuti vojnici SAD! Amerikance tuku po ulicama i stavljaju im kese na glavu, poslata veoma jasna poruka!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Drama u Turskoj! Napadnuti vojnici SAD! Amerikance tuku po ulicama i stavljaju im kese na glavu, poslata veoma jasna poruka!

Podeli vest

Dvojica američkih vojnika fizički su napadnuta u luci Izmir na zapadu Turske od strane članova antiameričke grupe, saopštile su vlasti. Američki vojnici su u trenutku napada bili u civilnoj odeći, a u pomoć im je priteklo pet njihovih kolega iz vojske.

Zbog napada je uhapšeno 15 osumnjičenih. Utvrđeno je da su uhapšeni članovi Saveza turske omladine, omladinskog ogranka nacionalističke opozicione stranke Vatan. Vlasti sprovode istragu, potvrdili su zvaničnici.

„Možemo da potvrdimo izveštaje da su američki vojnici sa broda USS Vosp danas bili žrtve napada u Izmiru i sada su na sigurnom. Zahvaljujemo turskim vlastima na brzoj reakciji“, saopštila je američka ambasada u Turskoj putem platforme X.

USS Vosp je stigao u Izmir juče nakon završetka zajedničkih vežbi sa turskim brodovima u Sredozemnom moru.

Grupa kojoj pripadaju napadači objavila je na X-u snimak napada. Na snimku se vidi kako napadači drže američkog vojnika i stavljaju mu preko glave nešto nalik beloj vreći. Napadači istovremeno viču: „Jenkiji, idite kući“.

„Niko neće moći da odgovori na pozive američkih vojnika za pomoć. Vaše ruke su umrljane krvlju naših hrabrih vojnika i hiljada Palestinaca, poručila je grupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija