• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ria novosti

09.09.2024

16:24

Ukrajinsko komandno mesto dignuto u vazduh! Jak udar, ima mrtvih!

printscreen

Vesti

Ukrajinsko komandno mesto dignuto u vazduh! Jak udar, ima mrtvih!

Podeli vest

Ruska vojska je visokoeksplozivnom vazdušnom bombom pogodila komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako je pojašnjeno iz resora, meta je pogođena u ataru sela Gruševka, pišu Ria novosti.

"Nakon detaljne analize cilja, doneta je odluka da se na njega izvrši vazdušni udar pomoću FAB avio-bombe sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju u vreme najveće koncentracije osoblja Oružanih snaga", saopštilo je ministarstvo.

Kao rezultat toga, poginulo je oko 80 ljudi i osam komada opreme. To potvrđuju objektivni snimci praćenja koji beleže brz dolazak vozila za evakuaciju Oružanih snaga Ukrajine na mesto razaranja, dodali su u Ministarstvu.

Kao odgovor na napade Oružanih snaga Ukrajine na civilne ciljeve, ruske trupe redovno izvode ciljane napade na lokacije ljudstva, opreme i plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu administraciju i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov je više puta naglašavao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija