• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

09.09.2024

17:00

Evropska unija besna ! "Imamo dokaz da su pomagali Rusiji, platiće za to!"

Reuters

Vesti

Evropska unija besna ! "Imamo dokaz da su pomagali Rusiji, platiće za to!"

Podeli vest

Portparol Evropske unije Peter Stano izjavio je danas da EU ima dokaze da je Iran isporučio Rusiji balističke rakete i upozorio Teheran na nove sankcije.

"Brisel je od saveznika dobio verodostojne informacije da je Teheran isporučio Ruskoj Federaciji balističke rakete za upotrebu u Ukrajini. Ovo suštinski predstavlja materijalnu eskalaciju podrške Irana ruskom ilegalnom agresorskom ratu protiv Ukrajine", istakao je Stano, prenosi Dojče vele.

On je upozorio da će Evropska unija odgovoriti brzo i u koordinaciji sa međunarodnim partnerima, "uključujući nove i značajne restriktivne mere protiv Irana".

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Irana Naser Kanani u nedelju je odbacio ove tvrdnje, a visoki komandant Iranske revolucionarne garde Fazlolah Nozari demantovao je danas da Iran doprema Rusiji rakete koje bi mogle da budu korišćene u ratu u Ukrajini, navode iranski mediji.

Nozari je rekao da nijedan projektil nije poslat Rusiji i da je takva tvrdnja "vrsta psihološkog rata", preneo je Rojters.

"Iran ne podržava nijednu stranu u ukrajinsko-ruskom sukobu", rekao je Nozari.
Upitan o izveštajima o precivanju iranskih raketa Rusiji, Kremlj je saopštio da je Iran partner Rusije i da dve zemlje vode dijalog u svim oblastima.

Si-En-En (CNN) i Vol strit džurnal (The Wall Street Journal) objavili su prošle nedelje, pozivajući se na neidentifikovane izvore, da je Iran prebacio balističke rakete kratkog dometa Rusiji.

Ukrajina je prošle nedelje saopštila da produbljivanje vojne saradnje Teherana i Moskve predstavlja pretnju Ukrajini, Evropi i Bliskom istoku i pozvala je međunarodnu zajednicu da pojača pritisak na Iran i Rusiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija