• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.09.2024

12:40

Hitno! Putin već odlučio šta će sa Ukrajinom! Na Zapadu predvideli sledeći potez ruskog lidera: Ovo trenutno traži...

Reuters/Deep State Printscreen

Vesti

Hitno! Putin već odlučio šta će sa Ukrajinom! Na Zapadu predvideli sledeći potez ruskog lidera: Ovo trenutno traži...

Podeli vest

Američki Institut za proučavanje rata ocenio je da Kremlj verovatno pokušava da pronađe posrednike za pregovore sa Ukrajinom.

Prema izveštaju Instituta, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se sa brazilskim i indijskim kolegom Maurom Vieirom i Subrahmanjamom Džaišankarom na marginama jučerašnjeg sastanka Saveta za saradnju Rusije i Zaliva u Saudijskoj Arabiji, prenosi Unian.

Lavrov je sa sagovornicima razgovarao o ratu u Ukrajini, ali rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije otkrilo detalje sastanka.

Brazil i Kina od maja promovišu svoj mirovni plan u šest tačaka "Političko rešenje ukrajinske krize", čiji ključni principi idu u prilog Rusiji.

Indijski premijer Narendra Modi nedavno je došao u Kijev i zvanično potvrdio podršku Indije miru u Ukrajini zasnovanom na principima međunarodnog prava, uključujući poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

Istovremeno, Lavrov je ponovio stav Kremlja da je ukrajinska "formula mira ultimatum" i da Rusija nikada nije ozbiljno razmatrala taj plan.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je 27. avgusta da je "dijalog sa Putinom besmislen", jer on nastoji da preuzme najmanje 30 odsto ukrajinske teritorije.

Prema rečima Zelenskog, Putin ne traži kompromis, "već želi da uništi Ukrajinu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija