17.09.2024.

08:40

Foto: Reuters

Planeta

(VIDEO) Razaranje! Ukrajinci na drugom kraju sveta napali Ruse! Udar izvršen na vojnu bazu, objavljen ekskluzivan snimak!

U ovoj bazi, ruske trupe su proizvodile i testirale jurišne bespilotne letelice. Osim toga, napadnutu bazu Rusi su koristili za proizvodnju "kamufliranih improvizovanih eksplozivnih naprava", čije su bojeve glave bile uskladištene na poziciji koju su napale specijalne snage GUR-a.

Ekskluzivni video, koji je snimio ukrajinski obaveštajac, prikazuje simbole ukrajinske vojne obaveštajne službe u blizini ruske baze. Ubrzo na ruskom objektu dolazi do eksplozije, praćene detonacijom municije. Na snimku se takođe vidi eksploziv koji je prethodno bio postavljen u bazu.

Prema izvorima Kijev Posta u specijalnoj službi, grupa „Hemičar” je krajem jula 2024. izvela još jedan sveobuhvatan napad na položaje ruskih snaga u Siriji, a meta napada bila je ruska vojna oprema na aerodromu Kuvejres istočno od Alepa.

Ruska intervencija u oružanom sukobu u Siriji 2015. godine, prvobitno usmerena na podršku režimu predsednika Bašara el Asada tokom građanskog rata, dovela je do stalnog razmeštanja hiljada ruskih vojnika tamo, navodi kijevski list.

Prošle jeseni, Moskva je prerasporedila neke trupe i opremu iz Sirije na bojno polje u Ukrajini, a u Siriji je stvorena mreža centara za regrutovanje sirijskih plaćenika za rat u Ukrajini.

Njima se izdaju ruski pasoši, a zatim se priključuju Oružanim snagama Rusije.