13.10.2024.

10:40

Foto: Reuters/printscreen

Planeta

Nakon izbora Treći svetski rat, ovaj ruski grad će prvi biti spaljen?! NATO general otkrio detaljan plan: Više nisu u pitanju meseci, već dani i nedelje...

- Dakle, put do rata između NATO-a i Rusije izgleda ovako - napisao je Markov na svom Telegram kanalu, iznoseći nekoliko ključnih tačaka.

Prema njegovim rečima, ništa se neće desiti do predsedničkih izbora u SAD, zakazanih za 5. novembar. Međutim, između izbora i inauguracije novog predsednika, odlazeći američki lider Džo Bajden mogao bi da dozvoli Kijevu da izvede dalekosežne udare koristeći britanske i francuske rakete na teritoriji duboko unutar Rusije.

Kako stručnjak navodi, napade bi izvršili „britanski i francuski avioni sa ukrajinskim oznakama, a možda i ukrajinski piloti“, koji bi poleteli sa aerodroma u Poljskoj i Rumuniji. Rusija bi tada izjavila da su „Britanija, Poljska, Francuska i Rumunija direktno ušle u rat“, i kao odgovor udarila bi na aerodrome u Poljskoj i Rumuniji.

Markov dalje predviđa da bi Poljska potom ispunila svoje pretnje i napala Sankt Peterburg i strateške ciljeve na ruskoj teritoriji, što bi izazvalo uzvratni udar Moskve na Varšavu.

- Počinje rat između Rusije i NATO-a. Nuklearni rat se neće dogoditi odmah - ocenio je Markov, dodajući da se situacija može razviti veoma brzo, čak u jednom danu. On je pozvao one koji žele da spreče ovakav scenario da „već sada kontaktiraju Vašington, London i Pariz i zahtevaju da se ne igraju raketama dugog dometa“.