21.10.2024.

10:10

Foto: Printscreen

Planeta

(VIDEO) Rusi zasuli Ukrajinu svim mogućim oružjem! Na Harkov pao razorni FAB, po Kijevu celu noć tukli dronovi!

"Neprijatelj ne smanjuje intenzitet vazdušnih napada na Ukrajinu i Kijev. Tokom noći, ruski dronovi ponovo su pokušali da napadnu prestonicu. Vazdušna uzbuna u Kijevu trajala je više od pet sati. Ruski bespilotni letelice približavale su se gradu iz različitih pravaca. Međutim, snage odbrane neutralisale su sve dronove, što je oko desetak neprijateljskih UAV-ova koji su pretili gradu“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima Sergeja Popka, šefa Kijevske gradske vojne administracije, zabeleženo je padanje ostataka dronova u tri gradske četvrti.

Takođe, pogođen je i Harkov i to navođenom bombom prema tvrdnjama ukrajinskih izvora.

U Dnjeprovskom okrugu oštećen je električni kabl, ali nije bilo žrtava.

U Holosijevskom okrugu, zabeležena su delimična oštećenja na zidu i razbijeni prozori u stambenoj zgradi, ali nije bilo ozbiljnih razaranja niti požara, niti povređenih.

U Solomjanskom okrugu, padanje ostataka izazvalo je požar na krovu jednospratne stambene zgrade. Požar je ugašen, a jedna osoba je povređena, ali je odbila hospitalizaciju.

Kako je ranije izvešteno, vazdušna uzbuna bila je proglašena u Kijevu i većini regiona prošle noći zbog lansiranja borbenih dronova od strane Rusije sa severa i juga.