• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2024

06:40

Opasno se zakuvalo u Ukrajini! Putin hitno reagovao, stigla stravična vest o nuklearnom oružju! "Neće moći da sakriju ovo..."

Reuters

Vesti

Opasno se zakuvalo u Ukrajini! Putin hitno reagovao, stigla stravična vest o nuklearnom oružju! "Neće moći da sakriju ovo..."

Podeli vest

Moskva neće dozvoliti pojavu nuklearnog oružja u Ukrajini ni pod kakvim okolnostima, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin

Ruski predsednik je nazvao provokacijama diskusije o tome da bi Kijev potencijalno mogao da napravi nuklearno oružje i podvukao da će bilo kakav korak u ovom pravcu povući za sobom odgovarajuću reakciju.

- Političko rukovodstvo današnje Ukrajine više puta je govorilo o tome, još pre prelaska sukoba u akutnu fazu. Ovakva pretnja će biti adekvatno shvaćena. Rusija to neće dozvoliti ni pod kakvim okolnostima - poručio je Putin.

Prema njegovim rečima, u savremenom svetu nije teško napraviti nuklearno oružje, ali nije jasno da li je Kijev sposoban za to.

Rusija će pratiti ukoliko neka od zapadnih država bude želela da preda Ukrajini nuklearno oružje, to je teško sakriti, ocenio je predsednik Rusije.

Rusija će pobediti u sukobu

Kada je reč o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini on je rekao da je kontraproduktivno određivati kada će se ona završiti.

NATO ratuje protiv Rusije, ali preko ukrajinskih vojnika, naglasio je Putin i i dodao da je Rusija spremna za nastavak borbe protiv NATO.

- Ruska armija, za razliku od ukrajinske, samostalno ratuje, proizvodi vojne proizvode i vojni softver - dodao je Putin.

Ukrajinske snage nisu u stanju da primenjuju visokoprecizno i dalekometno oružje, to rade vojni stručnjaci NATO, primetio je ruski lider.

- Ukrajinska vojska nije u stanju da izdrži tu intelektualnu borbu, niti da primeni visoko precizno oružje, jer ga Kijev jednostavno nema - istakao je šef ruske države.

Prema njegovim rečima, Rusija misli na svoje vojnike i o tome kako da osigura mir, dok NATO ne žali ukrajinske vojnike.

- Pobeda će biti naša - poručio je on.

Putin je pohvalio zapadne zemlje za to što su priznale da se Rusija ne može pobediti na bojnom polju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija