• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2024

11:17

(UŽIVO) Haos na frontu! Katastrofa kod Kupjanska, grad odsečen od sveta! Kijev doneo stravičnu odluku! Gore i Moskva i Kijev!

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Haos na frontu! Katastrofa kod Kupjanska, grad odsečen od sveta! Kijev doneo stravičnu odluku! Gore i Moskva i Kijev!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 970. dan.

Svet je stao! Haos u Moldaviji, Putin upada sa vojskom?! Iz Rusije poručili kakva katastrofa nastupa ako referendum uspe!

 

Infrastrukturni objekti oštećeni nakon eksplozija u Zaporoškoj oblasti

Na delu teritorije Zaporoške oblasti pod kontrolom Ukrajine, infrastrukturni objekti su oštećeni posle serije eksplozija, izjavio je načelnik Zaporoške oblasne državne administracije, Ivan Fjodorov. U poslednja 24 sata odjeknule su 274 eksplozije koje su izazvale oštećenja, ali Fjodorov nije precizirao o kojim objektima je reč.

 

(VIDEO) Kako i zašto su Rusi ovo uradili?! Ceo svet gleda i ne veruje: Krenuli direktno na tenkove, dobili strašan udarac, a onda...

 

Povređena četiri vatrogasca u napadu dronom u Nižegorodskoj oblasti

Četiri vatrogasca povređena su u napadu bespilotne letelice na industrijsku zonu u Nižegorodskoj oblasti, saopštio je gubernator Gleb Nikitin. Vatrogasci su zadobili lakše povrede od gelera i pružena im je lekarska pomoć.

 

(VIDEO) Izrael objavio šokantan snimak! Ovo je Sinvar uradio samo nekoliko sati pre napada: Sve je isplanirao...

 

Ukrajinske vlasti obustavile isporuku humanitarne pomoći Kupjansku

Ukrajinske vlasti su zaustavile isporuku humanitarne pomoći Kupjansku, potvrdio je Vitalij Gančev, šef ruske administracije Harkovske oblasti. On je naveo da je u toj oblasti već započeta prinudna evakuacija, a radnici koji su pružali pomoć, uključujući minimalne pakete hrane za starije, više nisu prisutni.

 

Putin konačno odobrio! Rusi spržili tajni bunker u Kijevu: Belousov uveo rat u novu fazu, Moskva povukla najrizičniji potez od početka sukoba!

 

Napad na Moskvu; Gore Kijev, Kivi rog i Lavov

Vojni ciljevi su napadnuti u Kijevu, Krivom Rogu i Lavovu.

Snažan požar se dogodio u Krivom Rogu nakon udara dve balističke rakete.

Oružane snage Ukrajine napale su Moskvu dronovima. Letelice su oborene iznad Ramenskog gradskog okruga, za sada nema štete i žrtava. Masovan napad izvršen je na Orel, Kursk, Brjansk, Lipeck. I drugi gradovi su pod napadom.

 

 

Dronovi su zabeleženi u regionima Lipecka, Brjanska, Tule, Rjazanja, Orlja, Ivanova, Kurska, Kaluge.

U Orlovskoj oblasti već je oboreno 11 dronov OSU . Prema rečima regionalnog guvernera Andreja Kločkova, nije bilo žrtava i štete.

U Brjanskoj oblasti uveče su oborena 4 bespilotna letelica.

 

Razaranje! Kraj karijere NATO plaćenika! Rusija se najbrutalnije osvetila stranim vojnicima, stravične detonacije zatresle Zaporožje!

 

Kurski pravac: Borbe u rejonu Sudže

U Kurskoj oblasti nastavljaju se sukobi duž cele linije dodira.

U okrugu Gluškovski, vojnici Oružanih snaga Rusije uzeli su švedsko borbeno vozilo pešadije CV 9040C kao trofej u rejonu sela Veseloje. Po svemu sudeći, ukrajinske formacije su napustile oklopno vozilo u dobrom stanju, što će omogućiti da se detaljno prouči u pozadini.

U okrugu Korenjevski nema informacija o izlasku ukrajinskih oružanih snaga iz poluokruženja u oblasti Ljubimovke. Možda su se ukrajinske formacije već povukle iz „džepa“, ali još nema potvrde objektivnog kontrolnog osoblja.

U okrugu Sudže odbijeni su napadi OSU u pravcu Leonidova i uništeno je terensko skladište Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Kruglenkog. U Kozačkoj Lokni, operateri bespilotnih letelica ruskih oružanih snaga pogodili su oklopno borbeno vozilo OSU. Informacije o potpunom oslobađanju Plehova takođe još nisu potvrđene.

 

Kakav manevar! Rusija je ovako zauzela ceo grad! Komandna mesta zbrisana artiljerijom, a onda je usledio munjevit juriš!

 

Francuski mediji: Amerika više nema razloga za protivljenje pristupanju Ukrajine NATO-u

SAD više nemaju principijelne razloge zbog kojih bi se protivili pristupanju Ukrajine NATO, pišu francuski mediji pozivajući se na evropske diplomatske izvore.

-Do sada su SAD i Nemačka blokirale bilo kakvu perspektivu proširenja NATO na Ukrajinu, dok su Francuska i Velika Britanija bile više za to. Ipak, prema nekim izvorima, Amerikanci više nemaju principijelne razloge za protivljenje tom pozivu, navodi se u članku.

Promena u stavu Vašingtona mogla bi da utiče i na Berlin, ocenjuju mediji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin konačno odobrio! Rusi spržili tajni bunker u Kijevu: Belousov uveo rat u novu fazu, Moskva povukla najrizičniji potez od početka sukoba!
PRAVO U METU

Putin konačno odobrio! Rusi spržili tajni bunker u Kijevu: Belousov uveo rat u novu fazu, Moskva povukla najrizičniji potez od početka sukoba!

U Kijevu je nedavno uništen tajni bunker koji je služio kao centar za donošenje ključnih odluka, a lokalne vlasti su zvanično potvrdile raketni udar, tvrde ruski mediji. Kako oni navode, rat je ušao u novu fazu, a on predstavlja kritičan korak, koji mnogi pripisuju odlučnim potezima ruskog ministra odbrane Andreja Belousova.

20.10.2024

06:15

sledeća vest

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Opasni ludaci
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Kolumna Dragana J. Vučićevića: Opasni ludaci

Alo, psihijatrija! Ima ta jedna simpatična pesma, peva je, proguglajte, malo poznati Jasmin Jusić, nikada nije postala veliki hit, ali toplo je ovim putem, evo, preporučujem na slušanje i službenu upotrebu organizatorima tzv. ekoloških protesta po Srbiji. Biće da je njima preko potrebna.

20.10.2024

11:40

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija