23.10.2024.

09:29

Foto: Printskrin Youtube

Politika

Šolakovci ne kriju sreću zbog Tonina Picule: Raduju se jer je srbomrzac postao evropski izvestilac za Srbiju (VIDEO)

Prilog Šolakove Nove S sa zadovoljstvom prenosi ovu vest:

- Hrvatski političar i dugogodišnji poslanik Evropskog parlamenta Tonino Picula, trn u oku srpskih vlasti, vodiće brigu o Srbiji u ime Evropskog parlamenta u narednih pet godina. Novi izvestila Evropskog parlamenta za Srbiju zamenio je na tom mestu Vladimira Bilčika, koji se nije baš najbolje snašao u toj ulozi - kaže se u prilogu.

Međutim, ono što nisu rekli jeste da je Tonino Picula izuzetno antisrpski nastrojen, da je za njega Kosovo nezavisna država, a Srbi geocidan narod.

Prethodno su i islamistički mediji u Sarajevu radosno objavili vest da je imenovanje Tonina Picule za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju,tvrdeći da je to "loša vest za Vučića".

Ovim povodom oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da nije problem u tome što je Tonino Picula Hrvatm, već su problem njegovi politički stavovi, dok je predsednica Skupštine SrbijeAna Brnabić poručila da je naša država jasno i glasno shvatila poruku.

Radikalni stavovi

Kad je reč o političkim stavovima Tonina Picule, treba podsetiti da je on jedan od autora sramne rezolucije Evropskog parlamenta i amandmana kojima je napao Srbiju zbog toga što nije uvela sankcije Rusiji.

Informer

Evropski parlament

Novi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Tonino Picula, verovali ili ne, napao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića čak i zbog toga što je policija privela na informativni razgovor hrvatsku pevačicu Severinu Vučković zbog njenih antisrpskih stavova, nakon čega joj dozvoljen ulazak u Srbiju, ali je ona to odbila i pokušala da od svega napravi politički skandal.

Informer

Severina Vučković

Vučić: Priča malo, ali glupo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, inače, svojevremeno je izjavio da Tonino Picula "priča malo, ali glupo".