Autor: Informer.rs

04.04.2022.

13:00

Foto: printscreen

Sport

ISPLIVAO SNIMAK SKANDALA! Navijače Zvezde ekspresno izveli iz hale - pravo na aerodrom! (VIDEO)

Navijači Žalgirisa napali su crveno-bele jer nisu držali transparent "Stop war" (zaustavite rat), kao košarkaši domaćina.

Američki košarkaš Eron Vajt tvrdi  da im je kao timu "rečeno da ne diraju zastavu", dok je njegova supruga poručila da ne želi da se izvinjava Srbima, pa je razbesnela dodatno navijače Zvezde. U Hrvatskoj su otišli toliko daleko da čak zagovaraju izbacivanje srpskog šampiona iz takmičenja.

U TV prenosu nije se videlo da je na tribinama izbio i sukob među navijačima pred početak produžetka. Fanovi Žalgirisa su tokom dodatnih pet minuta igre  fizički napali navijače srpskog šampiona. Snimak incidenta na tribinama podelio je poznati litvanski novinar Donatas Urbonas koji je, zanimljivo, pre izvesnog vremena boravio u Srbiji.

Da bi izbegli moguće konflikte, policija je savetovala navijače Zvezde da napuste tribine.

- Pred produžetak došlo je do tuče između navijača Žalgirisa i Crvene zvezde. Kako bi izbegli dalje potencijalne sukobe, policija je savetovala navijače Zvezde da napuste tribine. Oni su pristali i bezbedno su sprovedeni do aerodroma, navodi se u zvaničnom saopštenju - napisao je Urbonas

Vajtova supruga Grejs Vajt je udarila po Zvezdi, poručila da nema zašto da se izvinjava Srbina, te da su košarkaši "pokradeni" i da im je oduzeta sloboda govora od strane menadžmenta.

Kod mene nema neutralnosti. U potpunosti sam na strani Ukrajine. I morate da budete slobodni da istaknete svoje mišljenje. Ne izvinjavam se Srbima, nemam ni na čemu ni da im se izvinjavam. Ne baca ceo tim pod autobus. Ako srpski igrač nije smeo da pipne zastavu, onda nije ni trebalo. Ali svi su oni "pokradeni" i oduzeta im je sloboda govora od strane menadžmenta - poručila  je Grejs i žestoko iznervirala navijače Crvene zvezde.

Bonus video