Autor: Informer.rs

28.12.2023.

23:07

Foto: Starsportphoto

Sport

Sferopulos otkrio šta je presudilo u Atini: Mučili smo se u napadu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u meču 17. kola Evrolige od Panatinaikosa u gostima.

Grčki tim je u "OAKA" dvorani slavio prilično rutinski sa 82:65 i tako naneo 11. poraz crveno-belima u elitnom takmičenju od početka sezone.

Zvezda se držala u meču samo u prvoj i do sredine druge četvrtine, a onda je domaći sastav dokazao kvalitet i slavio manje-više rutinski.

Informer

Trener Beograđana Janis Sferopulos kaže da se njegova ekipa mučila u napadačkim akcijama, kao i da je do izražaja došla jaka defanziva domaćeg tima.

Napadački smo se mučili i nismo pronalazili rešenja za njihovu sjajnu odbranu. Defanzivno, dopustili smo previše lakih poena, zbog kojih je bilo teško da se vratimo u meč. Na kraju nismo uspeli da uhvatimo priključak i izgubili smo meč - kaže grčki stručnjak.

Govorio je iskusni stručnjak i o košarkašima koji su nedavno došli u klub, Frediju Gilespiju i Nikoli Topiću.

- Napravili smo dve promene u timu i tim igračima biće potrebno vreme da se uklope u tim. Mislim da će biti od ponoći. Bitno je da uđu u rotaciju i da doprinese svako na svoj način - dodaje Sferopulos.

Na meču u Atini u redovima Zvezde najefikasniji su bili Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović sa po 15 poena, dok su domaćinu trijumf doneli Kostas Mitoglu sa takođe 15, Džerijan Grant sa 14 i Matijas Lesor sa 13 koševa.