• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.12.2023

22:13

Ništa to ne valja! Zvezda pukla od PAO, povreda Mitrovića novi problem! (FOTO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Ništa to ne valja! Zvezda pukla od PAO, povreda Mitrovića novi problem! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u OAKA areni od Panatinaikosa 82:65 (20:17, 18:14, 23:19, 21:15) u 17. kolu Evrolige.

Zvezda sad ima skor šest pobeda i 11 poraza, dok je Panatinaikos zabeležio desetu pobedu uz sedam poraza.

Crveno-beli su dobro otvorili utakmicu, prve poene na meču postigao je Mitrović. Ipak, gosti ne uspevaju da zaustave Adetokumba, na kome je odmah napravljeno dva faula. U principu Zvezda nije defanzivno loše ušla u meč, ali su skokovi bili očajni. 

U uvodnim minutima ekipa Janisa Sferopulosa je vodila, Teodosić je u 4. minutu ušao pod koš i asistirao Bolomboju, koji je bio sam za prvu trojku na meču. Posle slobodnih bacanja za "zelene" poentirao je Hanga i gosti su vodili 7:4. 

Sredinom prve deonice meča Zvezda je ušla u bonus, a onda su usledili trenuci Matijasa Lesora. Prvo je bivši centar Partizana pogodio oba slobodna bacanja, pa posle još jednog faula jedno. Onda je u 7. minutu pogodio za dva plus jedan 15:11. 

Foto: Starsportphoto©

 

Velika borba u finišu ovog dela igre. U 9. minutu dobra kontra crveno-belih Jago ostavlja loptu za Mitrovića, koji ukucava preko Lesora – 18:15.  Na kraju prve četvrtine PAO je imao prednost 20:17.

Početak druge četvrtine doneo je izjednačenu borbu. Vildoza je upisao prve poene na utakmici, crveno-bele nisu htele trojke, novim poenima Grigonisa ekipa Ergina Atamana stigla je do šest razlike 27:21. 

U 14. minutu nešto što se ne viđa tako često na košarkaškim utakmicama, koraci na jednoj, pa na odmah na drugoj strani. Prvo je grešku napravio Teodosić, a "ispratio" ga je Lesor. 

Foto: Starsportphoto©

 

Usledila je rampa Mitrovića, pa trojka Nedovića za 27:25 za grčki klub. Nedović je treći put već izgubio loptu, ali se "popravio" devetim poenom posle greške "zelenih".

PAO se ponovo odlepio, Slukas za dva i za najveću prednost domaćih na meču 38:29. Bolomboj je između četvorice bio precizan i na odmor se otišlo rezultatom 38:31 za Panatinaikos.  Odlično je zaustavljen Miloš Teodosić, a njegovi poeni i asistencije sigurno fale. 

Zvezda bljesne na mahove, pa stane. U trećoj četvrtini momci Joanisa Sferopulosa uspeli su da smanje razliku na šest poena, posle pogođene trojke Jaga dos Santosa i poena pod košem Luke Mitrovića i onda - mrak. 

Foto: Starsportphoto©

 

U 22. minutu prvi poeni za goste u nastavku, pogodak Jaga, ali onda je Grigonis opalio novu triojku. Faul nad Bolombojom, koji je siguran sa penala – 44:35.

Sredinom ovog perioda igre povredio se i Luka Mitriović, što je bio novi veliki problčem za crveno-bele. 

Ulazak Marka Simonovića u igru samo je pogoršao igru crveno-belih. Loša rola crnogorskog reprezentativca.

U poslednjim minutima treće deonice brzi poeni Nana, a potom izgubljena lopta Simonovića i zakucavanje Adetokuba – 61:50.

 

Standings provided by Sofascore

 

Simonović je sve promašio, a na kraju ovog kvartala bukvalno je poklonio loptu loptu Adetokumbu koji je zakucao za - 61:50.

Zvezda je pokuašala da uhvati priključak u finišu,ali uz očajan procenat šuta to je bilo nemoguće i Panatinaikos je zasluženo slavio.

Džoel Bolomboj i Nemanja Nedović su postigli 15 poena u redovima Zvezde, Jago Mateus je ubacio 12 koliko je imao i Luka Mitrović, koji je sredinom treće deonice izašao napolje zbog povrede i nije se vraćao u igru. Hanga je imao šest, Davidovac i Tobi po dva, dok se Miloš Teodosić nije upisao u strelce.

S druge strane, Mitoglu je takođe ubacio 15 poena, Grant je dodao 14, Lesor je imao 13, a Grigonis i Slukas po devet.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Fenerbahčeu.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kraj: Panatinaikos rutinirao Zvezdu u Atini!
Crvena zvezda

Kraj: Panatinaikos rutinirao Zvezdu u Atini!

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.15, Sport klub 1) gostuju ekipi Panatinaikosa u utakmici 17. kola Evrolige. Crveno-beli su nakon 16 odigranih kola na skoru od šest pobeda i deset poraza, dok Panatinaikos ima devet trijumfa i sedam neuspeha.

28.12.2023

21:04

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija