18.08.2024.

15:00

Foto: Privatna arhiva/Milan Jevtović

Sport

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za LŠ (FOTO)

Jevtović je bio član Zvezde u dva uspešna pohoda na grupnu fazu Lige šampiona, i 2018. i 2019. godine. Prethodno je tokom 2016. godine nastupao za Bode Glimt na pozajmici iz austrijskog LASK-a i vrlo dobro je upućen u snagu i moć kluba koji je u poslednjih nekoliko godina dominira norveškim fudbalom.

Ekipa Vladana Milojevića, barem po proceni kladionica, nije favorit u predstojećem okršaju, ali prema Jevtovićevim rečima, crveno-beli su kvalitetniji tim i očekuje da prođu u grupnu fazu Lige šampiona.

- Iskren da budem, drago mi je što se sastaju moji bivši klubovi, Zvezda i Bode. Naravno, navijam i volim Zvezdu od rođenja, i ovo što ću reći nije navijački. Mislim da je Zvezda favorit, kvalitetniji tim i da će proći u Ligu šampiona - poručuje Jevtović na početku razgovora za Informer.

Ipak, Bode Glimt nije ekipa za potcenjivanje, što govore i neki rezultati iz bliske prošlosti. Pre nekoliko godina razbili su Romu sa 6:1 u Ligi konferencija, a dvojicu igrača Milan naročito izdvaja kao pretnje.

- Bode je zaista dobar tim. Njihov uspon krenuo je dolaskom trenera Kjetila Knutsena na klupu. On im je ključ uspeha. Primenio je sistem da dovode mlade igrače i od Bodea je napravio klub velikog renomea. Mnogo je tu milionskih prodaja, preko 100 miliona evra su zaradili otkako je on (Knutsen, prim.aut.) u klubu. Srce tima je Patrik Berg, zadnji vezni i kapiten. Ume da iznenadi golmana šutevima iz daljine. Osim njega, tu je i Jens Peter Hauge, levo krilo. Ipak, njihova najveća snaga je tim, mada su ova dvojica pojedinci koji se izdvajaju - ocenjuje Jevtović.

Informer

Nekadašnji ofanzivac Zvezde naglašava i da to što Bode igra na veštačkoj travi, za razliku od većina mečeva crveno-belih, ne mora ništa da znači.

- Nije veštak prednost Bodea, ali to što su na 100 odsto fizičke pripreme može da bude jedan od aduta. Odradili su veći deo sezone, prvi su na tabeli i u takmičarskom su ritmu. Zvezdu, naravno, pratim i vidljivo je da igra sve bolje i bolje kako vreme odmiče. Još nije na maksimumu, ali nadam se da su to sačuvali za dvomeč sa Bodeom - dodaje Milan.

Sa druge strane, sagovornik Informera kao prednost crveno-belih izdvaja trenera Vladana Milojevića. Pedantni stručnjak uveo je ekipu u Ligu šampiona i 2018. i 2019. godine preko Salcburga, odnosno Jang bojsa.

- Vladan je Zvezdi doneo mnogo uspeha. Od njega je krenuo uspon, i sada je tu. Verujem da će biti jedan od glavnih aduta. Siguran sam da je već sada detaljno izanalizirao i skautirao rivala. Pa sećate se kako je svojevremeno analizirao jedan Liverpul. Zvezda generalno ima mnogo novih igrača, verujem da će se sve to brzo uklopiti i da će crveno-beli opet u Ligu šampiona - dodaje Jevtović.

Informer

Mnogo se priča i o novom pojačanju Bodea, ofanzivcu Filipu Sinkernagelu, koji je došao neposredno pred meč sa Zvezdom. Reč je o momku koji je svojevremeno bio na meti crveno-belih. Jevtović ističe da je on zaista dobar igrač, ali da je, uprkos njegovom dolasku, Zvezda i dalje kvalitetniji tim.

- Znam o kome se radi i otkriću vam nešto. Zoran Popović, koji je takođe igrao za Bode, pomagao je Zvezdi da ga dovede. Radi se o zaista dobrom igraču, sigurno će biti od koristi Bodeu. Međutim, i sa njim u timu, Zvezda je kvalitetnija - zaključuje Milan Jevtović.