28.08.2024.

19:30

Foto: Starsportphoto

Sport

KRAJ! Zvezda je u Ligi šampiona, Duarte i Spajić uveli crveno-bele u elitu! (FOTO/VIDEO)

Prvi meč ova dva rivala odigran je pre osam dana u Norveškoj i okončan je pobedom skandinavskog tima od 2:1. Beogradska ekipa nije se proslavila na tom meču, ali zato je zablistala kada je to bilo najpotrebnije!

Golove za ekipu Vladana Milojevića, vredne Lige šampiona, postigli su Bruno Duarte sa penala u 26. minutu i Uroš Spajić u 59. minutu. Srpski prvak je uspeo da svede rivala na samo jedan šut u okvir gola i potpuno zasluženo ove jeseni i zime biće deo elitnog evropskog takmičenja.

Bili su Spajić, Ivanić, Hvang i saigrači pod velikim pritiskom pred večerašnji susret, svesni da moraju da nadoknade minus od jednog gola, ali i da poprave sliku srpskog fudbala, koji je do večeras beležio sve neuspeh do neuspeha u Evropi. Pred preko 45.000 ljudi na "Marakani" izabranici Vladana Milojevića istrčali su kao "besni psi", rešeni da samelju rivala koji je to mogao da uradi pre osam dana u Norveškoj.

Zvezda je od starta pretila, ali isto tako fudbaleri srpskog prvaka bili su svesni da rivalu ne smeju da dozvole nikakvu kontru. Prvi gol pao je sredinom prvog poluvremena, kada je nakon faula nad Felisiom Milsonom precizan sa bele tačke bio Bruno Duarte. Brazilac je savladao odličnog golmana Haikina, koji je držao Norvežane u životu koliko god je mogao. To se najbolje videlo nakon sjajne intervencije posle udarca glavom Olanjinke.

Nije dobro Zvezda ušla u drugo poluvreme, ali je u najvažnijem trenutku stigla do vođstva od 2:0. I ispostaviće se, gola vrednog Lige šampiona. Odlično je korner izveo Timi Maks Elšnik, a fantastičnim trzajem glavom Uroš Spajić doneo je vođstvo od 2:0.

"Marakana" je eksplodirala, navijači su "poludeli", ali bilo je jasno da će Bode svim silama krenuti u napad. I krenuo je. Ubacio je Kjetil Knutsen sve ofanzivno što ima, a to je moglo da mu se obije o glavu, pošto su kolosalne šanse propustili Luka Ilić, In Bom Hvang i Šerif Ndijaje. Na kraju, u dramatičnoj završnici prisebni su bili i golman Marko Ilić, kao i štoperi Uroš Spajić i Naser Điga.

Za slavu, istoriju, novac i novi plasman u Ligu šampiona!

CRVENA ZVEZDA - BODE GLIMT 2:0 (KRAJ)

Strelci: Duarte u 26 (p), Spajić 59

Grad: Beograd.

Stadion: "Marakana".

Gledalaca: 45.000

Sudija: Davide Masa (Italija).

Žuti kartoni: Elšnik, Ivanić (Zvezda).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić – Mimović, Điga, Spajić, Seol – Hvang, Elšnik – Olanjinka (od 72. Dalsio), Ivanić (od 85. L. Ilić), Milson (od 62. Rodrigez) – Duarte (od 72. Ndijaje).

Trener: Vladan Milojević.

BODE GLIMT (4-3-3):  Haikin - Sjovold, Bjortfut (od 85. Helmersen), Gundersen, Bjorkan - Evjen (od 85. Hoe), Berg, Fet - Mata (od 85. Oklend), Heg (od 66. Sinkernagel), Hauge.

Trener: Kjetil Knutsen.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+7. minut - KRAJ NA MARAKANI! ZVEZDA JE PONOVO U LIGI ŠAMPIONA! SRPSKI ŠAMPION JE NADIGRAO BODE GLIMT I ZASLUŽENO SLAVIO SA 2:0!

90+1. minuta - Kakva šansa za Luku Ilića! Brani Haikin! Kakva je to šansa bila, mladi as nije uspeo da reši meč već sada!

90. minut - Điga je izblokirao udarac Haugea. Odlična partija reprezentativca Burkine Faso.

88. minut - Hvang je ovo mogao da reši, šutirao je pravo u golmana Haikina. Sve prethodno odlično je uradio Puma Rodrigez.

Informer

87. minut - Slobodan udarac za Bode iz zone šuta, Puma Rodrigez je nepotrebno izgubio loptu. Može ovo biti opasno, pogotovo što je teren izuzetno klizav zbog pljuska u Beogradu.

85. minut - Trostruku izmenu izvršio je Kjetil Knutsen, dok je Vladan Milojević izveo Mirka Ivanića i na teren poslao Luku Ilića.

80. minut - Pokušava Ivanić iz daljine. Mnoge je ovaj pokušaj podsetio na čuvene golove Gelora Kange, ali Ivanićev pokušao odbranio je golman Bodea.

75. minut - Krenuo je Šerif Ndijaje sam da završi napad, ali se u odsudnom momentu spetljao, pa su uspeli da se odbrane gosti.

Informer

72. minut - Dvostruka izmena Vladana Milojevića. Ulazi Šerif Ndijaje umesto vrlo dobrog Bruna Duartea, a Dalsio umesto Olanjinke. To znači da će Milojević sada pojačati defanzivni deo veznog reda.

70. minut - Pritiska Bode Glimt, pokušavaju da ugroze Marka Ilića, koji je sada fauliran.

64. minut - Nakon pogotka, sada je Spajić sjajan i pred svojim golom. Šutirao je Heg, izblokirao je povremeni reprezentativac Srbije.

61. minut - Prva izmena na meču. Nakon vođstva od 2:0 koje je doneo Uroš Spajić, Milojević je na teren umesto Felisija Milsona poslao Pumu Rodrigeza.

Ovako je Zvezda povela.

59. minut - GOOOOOOOOL! Kakav skok kapitena Uroša Spajića! Nakon kornera crveno-belih najbolji u skoku bio je iskusni defanzivac! Bila je to uigrana akcija, srpski šampin ima rezultat koji ga vodi u Ligu šampiona!

Informer

58. minut - Pokušaj Elšnika sa ivice šesnaesterca, odbila se lopta u korner.

56. minut - Prvi udarac Bodea u okvir gola Zvezde, brani Ilić.

54. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Timi Maks Elšnik zbog starta na sredini terena.

50. minut - Velika borba vodi se na startu drugog poluvremena. Na zemlji je Bjerkan, prethodno je bio Milson.

46. minut - Krenuo je drugi deo meča.

Informer

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena! Zvezda je mnogo bolja od Bode Glimta u prvom delu meča. Beogradski tim do prednosti je došao u 26. minutu pogotkom Bruna Duartea sa penala, a crveno-beli su imali još šansi da uvećaju prednost. Pre svih, probao je Piter Olanjinka, ali njegov udarac su zaustavili golman Haikin i prečka.

44. minut - Novi pokušaj Milsona, ovog puta iz velike udaljenosti, ali nema opasnosti po golmana Haikina.

Informer

41. minut - Milson je sa loptom ušao u srce kaznenog prostora i pokušao da uputi udarac, ali je zaustavljen. 

37. minut - Novi korner za Crvenu zvezdu. Ponovo će domaćin imati šansu iz ugla da ugrozi gol rivala. Mnogo bolje izdanje srpskog šampiona večeras u odnosu na meč prošle sedmice.

31. minut - Prečku pogađa Olanjinka! Au kakva šansa za Zvezdu! Nigerijac je odlično reagovao i zahvatio loptu glavom nakon centaršuta Seola, ali golman Haikin je uz pomoć prečke sprečio pogodak crveno-belih.

Informer

28. minut - Traži Olanjinka novi penal! Hvang je prošao po desnoj strani i centrirao, a lopta je u rame pogodila Gundersena. Korner ua Zvezdu, Haikin hvata.

26. minut - VODI ZVEZDA! Milson je iznudio jedanaesterac, oboren je unutar kaznenog prostora, a strelac sa bele tačke bio je Bruno Duarte! Vode crveno-beli, sada je 2:2 u ukupnom skoru, a 1:0 na večerašnjem meču za srpskog šampiona!

22. minut - Evo ga i pokušaj Hvanga.

17. minut - Dugo se nameštao Duarte, zato i nije mogao da uputi dobar udarac ka golu rivala. Izblokiran udarac Brazilca.

13. minut - Sjajan pokušaj Hvanga sa ivice kaznenog prostora. Dobro je Korejac namučio golmana Haikina, koji je "parabolu" skrenuo u korner.

Informer

12. minut - Olanjinka je dobio loptu na desnoj strani, krenuo u driblin i - obrukao se. Ispada da je Nigerijac predriblao sam sebe, pa je loptu uzeo golman gostiju Haikin.

8. minut - Korner za Zvezdu, ali i nesporazum Ivanića i Elšnika. Nisu se sporazumeli ko šta treba da radi, pa je lopta otišla u aut.

6. minut - Velika šansa za Zvezdu! Ivanić je šutirao iz šesnaesterca, ali preko gola. Nije to bila najbolja prilika za udarac, iskusni fudbaler je zahvatio loptu, ali van okvira gola gostiju.

4. minut - Mnogo prostora za napade Bodea, Sjevold i Hauge su opasni po bokovima. Od svega korner za goste iz Norveške.

1. minut - Počela je utakmica u Beogradu, sa centra su krenuli domaći.

Informer

PRE MEČA

21.00 - Utakmica počinje minutom ćutanja u čast čuvenog trenera Svena Gorana Eriksona, koji je preminuo pre dva dana.

20.58 - Na atletsku stazu izašli su i zlatni vaterpolisti iz Pariza. Dočekani su ogromnim ovacijama.

20.55 - Podršku Zvezdi pred večerašnji meč pružio je i poznati crnogorski košarkaš Nikola Vučević.

20.52 - Crveno-beli su, verovali ili ne, pod vođstvom Vladana Milojevića dosad prolazili u 12 od 12 kvalifikacionih utakmica. Celokupnu statistiku pogldajte ovde.

20.45 - Navijači Crvene zvezde moraće da obrate pažnju na ponašanje tokom utakmice. Naime, crveno-beli su pod uslovnom kaznom i preti im zatvaranje dela stadiona u slučaju incidenta na tribinama.

Informer

20.39 - Zvezda se nekoliko sati pred meč oglasila nizom fotografija kako igrači stižu na stadion. Među njima nije bio Glazer, pa je moglo i da se nagovesti da neće biti deo tima večeras.

20.30 - Poruku saigračima uputio je i golman Crvene zvezde Omri Glazer. On je probao da se spremi za večerašnji susret, ali nije izdržao bolove i na golu će biti ponovo Marko Ilić.

"Tim i ja smo se borili da me osposobimo i da budem fit za večerašnju utakmicu. Nažalost, neke stvari nisu u našim rukama. Navijaću za svoj tim sa tribina večeras. Verujem svojoj braći da će završiti posao. Idemo Zvezdo", napisao je Glazer na Instagramu.

20.20 - Stadion se polako puni, Zvezda će imati podršku, po svemu sudeći, pune "Marakane".

20.05 - Bilo je nekih najava da bi prvi čuvar mreže Crvene zvezde mogao da se vrati među stative,  međutim to se ipak nije desilo. Podsetimo, Izraelac je povređen još od juna meseca.

Informer

19. 57 - Koeficijent na pobedu Zvezde je 2,10, a na trijumf Bode Glimta 3,60, koliko iznosi i kvota na remi u ovom duelu.

19.50 - Strateg crveno-belih Vladan Milojević odredio je prvu postavu. U startnih 11 su: M. Ilić – Mimović, Điga, Spajić, Seol – Hvan, Elšnik – Olajinka, Ivanić, Milson – Duarte.

19.45 - Atmosfera ispred "Marakane" je fantastična! Navijači su došli da podrže svoj omiljeni klub.

19.37 - Reka "delija" na ulicama! Sve je spremno za duel protiv Bode Glimta.

Informer

19. 34 - Gužva na autokomandi pred obračun Crvene zvezde i Bode Glimta.

19.30 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici plej-ofa za plasman u Ligu šampiona Crvena zvezda - Bode Glimt. Ovde možete pronaći sve važne informacije vezane za meč godine za crveno-bele, ali i da pratite uživo prenos utakmice sa "Marakane".