04.10.2024.

07:00

Foto: abaliga.com

Sport

Kreće i Zvezda u Evroligi! Pohod na plej-of ili opet ista priča?

Mali Kalemegdan je odjekivao "bombama" leta 2022. i zvučnim pojačanjima koja su stizala u Beograd kako bi zadužila crveno-beli dres.

Ubrzo je usledila rokada sastava, Duško Ivanović je smenjen, a grčki stručnjak je dobio zadatak da sa ekipom koju nije birao sanira uzdrmanu svlačionicu i umiri zahtevne navijače. Donekle je u tome i uspeo. Osvojio je ABA ligu, Superligu Srbije i Kup Radivoja Koraća, ali sve to nije dovoljno kako bi se zaboravilo na loše izdanje Crvene zvezde u Evroligi.

Informer

Žele uspehe u Evroligi

To je takmičenje koje sve zanima i utisak otud vredi najviše, zbog čega navijači sa strepnjom čekaju početak ove sezone u evropskoj eliti.

Igrački gledano, ovo je izuzetna grupa, a dodatno navijačima optimizam uliva činjenica da su svi izbor trenera Sferopulosa.

Zadržan je karakter tima iz prošle godine, koji će primarno sa defanzivne strane parketa nastojati da "guši" protivnika i dobija mečeve na mali broj poena.

To je zadatak kapitena Branka Lazića, Džoela Bolomboja, Rokasa Gedraitisa i jednog od najboljih u Evropi u toj kategoriji - Nikole Kalinića.

Informer

Nikola Kalinić

Kada zafali dalekomente paljbe i poena "ni iz čega", stigli su Ajzea Kenan, Kodi Miler-Mekintajer, a zadržani su Nemanja Nedović i Jago Dos Santos.

Vratio se Ognjen Dobrić, koji je igrama za Srbiju na Olimpijskim igrama pokazao da se nalazi u vrhunskoj formi, pa je jasno da grčki stručnjak ima "slatke muke" u deljenju minutaže.

Mnogo se govori o nedostatku na poziciji "četiri", onoj namenjenoj Filipu Petruševu, ali je Majk Daum maestralnom partijom protiv Mornara umirio "delije". Luka Mitrović standardno igra sjajno, a Dejan Davidovac je tu da "krpi rupe" i odradi svoj posao.

Dubai je prošao i taj poraz se pripisuje upravo novom sastavu i još uvek neuspostavljenom sistemu.

Informer

Jaka grupa

Mornar je prošao bolje, ali su viđene oscilacije u pojedinim segmentima.

Sada predstoji ono pravo i to opet protiv debitanta. Pariz je jedna napadačka, "divlja" ekipa, čime savršeno odgovara ovoj odbrambenoj postavci Zvezde.

Najveću opasnost predstavljaju "revolveraši" Ti-Džej Šorts, mladi Nadir Haifi i stari poznanik crveno-belih Maodo Lo. Upravo je nekadašnji igrač Armanija prošle sezone spakovao 32 poena u Beogradu i predvodio "manekene" do pobede.

Informer

Uništio Zvezdu - Maodo Lo

Sferopulos zahteva od svojih igrača maksimalan pristup od prvog minuta i nada se napretku u igri kako sezona bude odmicala.

Da li će tako biti i u praksi? Videćemo večeras, a suvišno je govoriti koliko bi pobeda na početku, pa još u gostima, značila za samopouzdanje crveno-belih.

Podsećamo, ubedljivim trijumfom su šampioni regiona i Srbije prošle sezone započeli borbu u Evropi, a stradala je takođe francuska ekipa Asvela u Beogradskoj areni 94:73.